anchetaonline.ro

Restricții pe autostrada A1 ca urmare a unor lucrări la partea carosabilă!

de | 04.05.2022 14:35 | Știri, Eveniment, Județean, Pitești

Reprezentanții IPJ Argeș anunță faptul că pe Autostrada A1, pe calea 1, pe sensul de mers către Pitești, mai exact între km 110+560m și km 115+910m, circulația rutieră va fi închisă și deviată pe calea 2, pe sensul de mers către București.

Această decizie este luată ca urmare a lucrărilor la rosturile de dilatație de la podurile situate pe acest segment de drum.

Lucrările vor dura până la data de 3 iunie 2022.

 

Circulatia autovehiculelor urmează să fie închisă pe sectorul de drum menționat și deviată pe calea 2 pentru efectuarea de lucrări de reparație – înlocuire rosturi de dilatație la podurile situate la km 110+760, km 111+800, km 114+800, km 115+250, lucrările necesare, incluzând activitățile premergătoare, fiind aprobate pentru perioada 02.05.2022 – 03.06.2022.

Punerea în practică a restricțiilor va începe cu demontarea parapetului metalic median, în zona km 110+560 și în zona km 115+910, activitate ce implică restricționarea circulației, în intervalul 13:00-19:00, pe calea 1 (sensul de deplasare spre Pitești), banda 2, pe câte un segment cu lungimea de 160m, cu semnalizare corespunzatoare.

Astfel, în perioada desfășurării lucrărilor, prin semnalizare și marcaje rutiere, se va realiza transferul traficului rutier, începând cu km 110+560m, de la calea 1 (sensul de deplasare spre Pitești) către calea 2 (sensul de deplasare spre București), pentru a face posibile lucrările de reparație, traficul revenind pe calea 1 la km.115+910m, potrivit IPJ.

 

De menționat faptul că pentru prevenirea oricăror evenimente negative, oamenii legii de la Biroul Poliție Autostrăzi – Autostrada A1, desfășoară acțiuni de informare a conducătorilor auto.

 

 

Untitled collage 8 - Restricții pe autostrada A1 ca urmare a unor lucrări la partea carosabilă!

 

 

Recomandările polițiștilor rutieri pentru deplasări, în condiții de siguranță, pe autostradă sunt următoarele:

  • Atunci când pătrundeți pe autostradă folosind banda de intrare (accelerare), trebuie să cedați trecerea autovehiculelor care circulă pe prima bandă a autostrăzii și să nu stânjeniți, în niciun fel, circulația acestora.
  • Este interzis să circulați, opriți sau staționați autovehiculele pe banda de urgență, cu excepția cazurilor prevăzute de lege.
  • În circulația pe autostrăzi, conducătorii de autovehicule sunt obligați să folosească și în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă.
  • Când circulația se desfășoară pe două sau mai multe benzi pe sens, acestea se folosesc de către conducătorii de vehicule în funcție de intensitatea traficului și viteza de deplasare, existând obligația de a reveni pe prima bandă, ori de câte ori acest lucru este posibil.
  • În situația în care schimbați banda de deplasare, este necesar să semnalizați intenția dumneavoastră și să vă asigurați din timp, că din spate nu circulă alte autovehicule.
  • Ieșirea de pe autostradă se poate face numai prin locurile destinate acestui scop. Dacă nu v-ați încadrat corespunzător pentru a părăsi în condiții de siguranță autostrada, este obligatoriu să conduceți până la următoarea ieșire.
  • Reamintim faptul că, pe autostrăzi, este interzisă circulația pietonilor, a vehiculelor cu tracțiune animală, a vehiculelor trase sau împinse cu mâna, a bicicletelor și mopedelor, a autovehiculelor cu gabarite sau mase depășite fără autorizație specială de transport eliberată conform prevederilor legale, a tractoarelor și mașinilor autopropulsate pentru lucrări agricole, precum și a vehiculelor care, prin construcție sau din alte cauze, nu pot depăși viteza de 50 km/h.
  • De asemenea, la intrarea și ieșirea de pe sectorul de autostradă, respectați semnificația indicatoarelor și marcajelor rutiere, sporind atenția și micșorând viteza de deplasare conform acestora.
  • Polițiștii recomandă conducătorilor auto și respectarea în permanență a limitelor legale de viteză de pe sectorul de drum pe care se efectuează deplasarea, iar în condiții de trafic aglomerat sau la drum întins, păstrarea unei distanțe de siguranță mai mare față de autovehiculul care circulă înainte.
  • Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe siteul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic – vă recomandăm să verificați starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți, înainte de a pleca la drum.

 

Untitled collage 9 - Restricții pe autostrada A1 ca urmare a unor lucrări la partea carosabilă!

Foto: IPJ Argeș

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: autostrada A1 | IPJ Argeș