anchetaonline.ro

Primăria Pitești: Asociațiile de proprietari trebuie să asigure o întreținere minimă a spațiului verde din jurul blocurilor

de | 04.05.2022 16:35 | Știri, Administrație, După locație, După subiect, Pitești

Primăria Pitești face apel către asociațiile de proprietari din municipiu cu privire la vegetația din jurul blocurilor, care necesită întreținere suplimentară în această perioadă.

Având în vedere ploile și schimbările de temperatură, vegetația a crescut mult rapid, iar intervenția echipelor Salpitflor în teren este desfășurată intensiv.

Ploile și schimbările de temperatură din ultima perioadă au generat o explozie de vegetație, astfel încât intervenția permanentă a echipelor Salpitflor în teren pentru întreținerea spațiilor verzi – parcuri, zone verzi centrale și stradale, zone de recreere etc. – este desfășurată intensiv. Programul de igienizare a acestor spații și de toaletare a arborilor și a gardului viu, inclusiv în cartiere, pe spațiile publice din jurul blocurilor, este bine stabilit, însă gradul de necesitate actual depășește capacitatea personalului responsabil cu aceste acțiuni, transmite Primăria Municipiului Pitești.

Prin urmare, Primăria Pitești face apel la implicarea asociațiilor de proprietari să asigure o întreținere cel puțin minimă a spațiului verde din jurul blocurilor.

Din acest motiv, municipalitatea face un apel la implicare către asociațiile de proprietari din Pitești, în sensul asigurării unei întrețineri cel puțin minimale a spațiului verde din jurul blocurilor – lucrările cu grad redus de dificultate, cum ar fi cositul ierbii sau tunderea gardului viu și menținerea curățeniei – și a contribui, astfel, la o bună gospodărire a orașului. Având în vedere și efectele creșterii necontrolate a vegetației de lângă imobile – apariția insectelor dăunătoare (în special țânțari și căpușe), implicarea cetățenilor în întreținerea spațiilor verzi aferente blocurilor este cu atât mai importantă, în această perioadă.

Menționăm că, în conformitate cu H.C.L. nr. 283 din 26.08.2021, cetățenii au obligația „să efectueze și să întrețină curățenia spațiilor verzi din jurul imobilelor pe care le dețin în proprietate sau pe care le administrează, să îngrijească pomii, florile, peluzele și alte plantații și să le reamenajeze pe cele degradate.”
Vă mulțumim pentru implicare!
Pentru un Pitești curat este nevoie de muncă în echipă!”, au adăugat reprezentanții primăriei.

Vegetația strânsă în urma cosirii ierbii și a tunderii gardului viu va fi ridicată de către Salpitflor, în urma solicitării asociației de proprietari, la numărul de telefon 0248 217 050.

(VIDEO) Astăzi, 4 mai – a început deszăpezirea pe Transfăgărășan!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești | Primăria Pitești