anchetaonline.ro

Bani pentru 5 incubatoare neonatale la Județean și la Spitalul Costești

de | 05.05.2022 09:59 | Costești, Lifestyle, Pitești, Știri

Pentru două unități sanitare din județ au fost alocați 791.000 lei, bani care vor fi utilizați pentru achiziția de incubatoare destinate secțiilor de neonatologie. Spitalul Județean de Urgență (SJU) Pitești și Spitalul Costești vor primi și o finanțare de 10% din valoarea echipamentelor de la bugetul Consiliului Județean Argeș.

Astfel, săptămâna trecută, consilierii județeni au aprobat ca SJU Pitești să primească 51.000 lei, iar Spitalul Orașenesc „Regele Carol I” Costești, 36.000 lei, reprezentând cofinanțarea incubatoarelor pentru nou-născuți.

3 incubatoare la Județean și 2 la Costești

Pe „lista de cumpărături” a SJU Pitești, în vederea dotării secției de neonatologie, se află un incubator închis standard (97.000 lei), un incubator hibrid închis-deschis și pentru transport intraspitalicesc (321.000 lei) și un incubator deschis tip masă de reanimare (93.000 lei).

Spitalul Costești are în plan achiziția unui incubator hibrid închis-deschis și pentru transport intraspitalicesc (320.400 lei) și un incubator deschis tip masă de reanimare (46.600 lei).

Incubatoarele neonatale sunt necesare, în mod special, pentru bebelușii prematuri, asigurându-le un microclimat propice pentru dezvoltare, protejându-le ochii, urechile și întregul corp prin termoreglare și o lumină adecvată.


Citește, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Fiica doctorului Morlova de la Pediatrie – medic nou la Spitalului Județean!

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești