(VIDEO) Dosar penal pentru o femeie din Merișani! I-a murit pechinezul de insolatie!

de | 22.06.2023 20:26 | Știri, Eveniment, Județean

O tânără de 31 de ani, din Merișani,  s-a ales cu dosar penal după ce cățelul ei, un pechinez de două luni, a murit de insolație.

Cățelușul a fost lăsat în mașină astăzi, cu geamurile închise, și toată ziua a stat în căldura de acolo, fără apă, deshidratându-se.

Evenimentul s-a petrecut în cursul zilei de astăzi, iar animalul de companie a fost zărit de polițiștii Secției de Poliție Rurală Bascov și polițiștii locali din cadrul Poliției Locale Bascov, care au intervenit rapid pentru salvarea acestuia.

Stăpânul autoturismul nu a putut fi identificat rapid, iar din cauza pericolului în care se afla animalul de companie, la fața locului au intervenit și pompierii argeșeni.

Pentru a salva cățelul, un metis pechinez în vârstă de aproximativ 2 luni, pompierii argeșeni au fost nevoiți să spargă un geam al autoturismului.

După ce a fost salvat din interiorul mașinii, patrupedul, care a fost găsit cu semne specifice de insolație, a fost preluat de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor pentru a fi transportat la sediul unei asociații specializate, însă, din păcate, el a decedat.

Deținătoarea animalului a fost identificată de polițiști, aceasta fiind o femeie de 31 de ani, din Merișani.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere a animalelor, cu intenție, fără drept, conform Legii 205/2004 privind protecția animalelor, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită și luarea măsurilor legale care se impun.”, transmite IPJ Argeș

Recomandări din partea polițiștilor Biroului pentru Protecția Animalelor cu privire la îngrijirea câinilor pe timpul verii:

– Nu lăsați câinele în mașină pe perioada verii. Este o preconcepție greșită că doar la miezul zilei temperatura din interiorul mașinii poate fi periculoasă pentru câini. Câinii, ca majoritatea animalelor, sunt sensibili la temperaturi ridicate.

– Pe timpul călătoriei cu un câine, asigurați atât confortul termic în interiorul mașinii, cât și suficiente pauze de hidratare. Menținerea unei temperaturi normale în habitaclul mașinii este cel puțin la fel de importantă ca asigurarea unei surse de apă.

– Nu scoateți câinele la plimbare în perioade de caniculă. Câinii pot intra în șoc caloric la temperaturi de peste 40 de grade.

– Un bazin cu apa este de mare ajutor pentru câinii aflați în curte sau oricare alții, care au posibilitatea să se scalde când căldură devine insuportabilă.

-La primele semne de șoc caloric, în primul rând ajutați câinele să se răcorească, abia apoi mergeți cu el la veterinar. Folosiți un cearșaf umed și dați câinelui să bea apă. Semnele socului caloric sunt: gâfâitul abundent, respirația accelerată și zgomotoasă, saliva lipicioasă (spumă la gură), apatia, febra, voma, mișcările necoordonate.

sursă foto: captură video

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Samsar de mașini second hand din Pitești, trimis în judecată!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Merișani