Cu lactatele Brădet chiar și cele mai dificile rețete se vor transforma într-o delicatesă

de | 26.04.2024 14:31 | Lifestyle, Județean

Din lapte proaspăt, de la vaci crescute în ferme din România, pregătite la poalele Făgărașilor, ajung pe masa dumneavoastră lactatele Bradet.

Lactate Bradet

Paștele se apropie cu pași repezi și ne oferă ocazia de a ne arăta dragostea și respectul față de tradiții și obiceiuri. Pentru masa de Paște și nu numai vă invităm să alegeți lactatele Bradet.

Gama este una variată. Puteți alege; unt, iaurt, smantână, brânză sau cașcaval, toate vor aduce gust și savoare preparatelor dumneavoastră.

Lactate Bradet

Cu lactatele Brădet chiar și cele mai dificile rețete se vor transforma într-o delicatesă.

Cu ingredientele potrivite și puțină inspirație totul va fi perfect pentru masa de Paște.

Lactate Bradet

Dacă vă întrebați care este povestea lactatelor Brădet, aceasta începe cu jumătate de secol în urmă atunci când lua ființă vechea fabrică de prelucrare a laptelui de la Brădet, localitate care a dat numele cașcavalului foarte apreciat și cunoscut sub același nume.

Pentru continuarea tradiției Cașcavalului Brădet, unitatea încă produce acest sortiment de cașcaval, deținător al un atestat de produs tradiționalse menționează pe siteul companiei.

Cum a luat naștere fabrica de lactate Brădet? În anul 2001, familia Badea a achiziționat locația actualei fabrici, locul de producție al renumitului cașcaval Brădet. ”Am copilărit, am crescut în acest peisaj unic al naturii, am beneficiat de liniștea acestor zone și m-am simțit obligat să fac ceva pentru aceasta zona care m-a format ca om.  Așa a luat naștere noua FABRICĂ DE LACTATE BRĂDET.”

Lactate Bradet

Alte date importante care trebuie amintite sunt:

  • În 2003 a început reconstrucția din temelie a noii fabrici, reconstrucție care a durat până în anul 2005.
  • În iunie 2005 au apărut primele produse ale noii fabrici Brădet, urmând ca în anii următori acestea să ajungă unele dintre cele mai apreciate produse din zonă.
  • În anul 2008 a avut loc un incendiu în urma căruia fabrica a suferit distrugeri majore. Au fost distruse, atât fabrica, cât și depozitele de produse finite.
  • În anul 2009 fabrica a fost reconstruită și a început să producă din nou.
  • Începând cu 2010 Brădet a derulat un proiect de investiții prin fonduri europene și a investit în tehnologia de producție mai mult de  3.500.000 de euro.

De precizat că produsele Lactate Brădet se găsesc inclusiv pe plan internațional în țări precum: Italia, Anglia, Spania, Germania, Cipru și Belgia.

 

Foto: Facebook Lactate Bradet

 

 

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(VIDEO) Așteptarea a luat sfârșit! S-a deschis Argeș Mall!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Brădet