Un cunoscut alpinist român a murit pe Everest

de | 22.05.2024 16:38 | Național, Eveniment

Gabriel Viorel Țabărã, un cunoscut alpinist, a avut parte de un sfârșit tragic pe munte. Românul, în vârstă de 48 de ani, era cunoscut drept un mare pasionat de munte, dar luni dimineața a murit în tabăra III de pe Everest, la 7470 metri altitudine.

El a fost găsit fără viață în cortul său, iar descoperirea tragică a fost făcută de către ghidul său Sherpa, potrivit organizatorului expediției sale, Makalu Adventure.

Gabriel se afla pe munte de peste două luni, deoarece plănuia să escaladeze Lhotse fără oxigen suplimentar. Și-a găsit însă sfârșitul făcând ceea ce îi plăcea cel mai mult, alpinism.

189478 - Un cunoscut alpinist român a murit pe Everest

Foto: Gabriel Țabară FB

Potrivit Everest Chronicle, cauza decesului nu este clară, urmând să fie stabilită după efectuarea autopsiei.

Everestul este cel mai mare munte deasupra nivelului mării, situat la granița dintre Nepal și Tibet. De altfel, expedițiile pe Everest sunt considerate printre cele mai dificile, din cauza temperaturilor și a mediului cu conținut scăzut de oxigen.

Reamintim că, în luna ianuarie, Mihaela Gabi Ianoși, o alpinistă româncă, a sfârșit și ea tot pe munte. Din nefericire, românca, originară din Drobeta-Turnu Severin, a pierdut lupta cu viața imediat după ce a atins vârful Aconcagua din Argentina, situat la 6.960 de metri altitudine.

Alpinista, în vârstă de 56 de ani, a reușit să cucerească cel mai înalt vârf de pe continentul american, dar aproape de ora prânzului, aceasta a leșinat. Ea era împreună cu un grup de europeni cu care escaladase muntele.

În ciuda tuturor eforturilor depuse de un medic care se afla printre turiștii care se aventuraseră pe munte, Mihaela Gabi nu a avut nicio șansă de supraviețuire. Doctorul i-a administrat adrenalină și a efectuat manevre de resuscitare, însă fără succes, iar femeia a fost declarată moartă.

Foto: everestchronicle.com

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Câmpulungean de 93 de ani-găsit mort sub un pom din gospodăria sa. Avea urme de violență

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Everest

Ultimele articole