La Curtea de Argeș. A fost adoptat bugetul local pe 2024

de | 29.02.2024 09:25 | Curtea de Argeș, Administrație

  • Informații noi pentru locuitorii din Curtea de Argeș!
Reprezentanții Primăriei municipiului Curtea de Argeș au anunțat pe pagina de socializare faptul că a fost aprobat bugetul local pe anul 2024.
Bugetul a fost adoptat la ședința Consiliului Local de marți, 27 februarie cu 10 voturi pentru. Cei care au votat pentru au fost: Răzvan Bădescu, Florin Badea, Loredana Stancu, Anca Răduțu, Marius Moisescu, Ion Șerban, Ștefan Dumitrache, Silviu Popescu, Bogdan Socaciu și Emanoil Lică. De precizat că un număr de opt consilieri s-au abținut și anume: Mădălin Marinescu, Maria Dumitrache, Doru Georgescu, Cătălin Tița, Dan Petrescu, Bogdan Marina, Bogdan Drăgăneci și Ovidiu Bucur.
Iată ce anume au aprobat reprezentanții Consiliului Local:
  • „Bugetul local centralizat pe anul 2024 și estimările pe anii 2025-2027,
  • Bugetului instituțiilor publice finanțate integral sau parțial din venituri proprii,
  • Lista obiectivelor de investiții finanțate de la bugetul local pentru anul 2024,
  • Lista obiectivelor de investiții finanțate integral sau parțial din venituri proprii pentru anul 2024, și utilizarea sumei de 3.750 mii lei din excedentul anilor precedenți pentru echilibrarea bugetului local la secțiunea de dezvoltare precum și utilizarea sumei de 1407,5 mii lei din excedentul anilor precedent pentru echilibrarea bugetului instituțiilor finanțate integral sau parțial din venituri proprii, din care 1390 mii lei la secțiunea de funcționare și 17,5 mii lei la secțiunea de dezvoltare”.
Primăria Curtea de Argeș mai anunță că veniturile bugetului local, în sumă de 127.289.000 lei sunt formate din:
  • venituri proprii,
  • sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată,
  • subvenții de la bugetul de stat
  • sume primite de la Uniunea Europeană.
Totoadată, investițiile prevăzute a se realiza vor fi finanțate din bugetul local, din subvenții de la bugetul de stat, din fonduri europene și din fonduri alocate prin Programul Național de Redresare și Reziliență.
 70.603.460 lei este suma totală generală pentru investiții.
Unele dintre obiective sunt deja începute, iar banii se folosesc pentru continuarea lor, iar alte investiții vor fi demarate anul acesta”, mai transmite Primăria Curtea de Argeș pe pagina de socializare.

Foto: Facebook Primăria Municipiului Curtea de Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Curtea de Argeş

Ultimele articole