anchetaonline.ro

Ședință cu scandal la Curtea de Argeș!

de | 27.02.2024 18:59 | Curtea de Argeș, Politic

Iată că ședința Consiliului Local de la Curtea de Argeș a luat o întorsătură de nedorit pentru cetățenii municipiului: s-au aruncat cuvinte jignitoare între cei prezenți și chiar au avut loc îmbrânceli. Toate se văd pe filmările pe care liberalii le-au transmis presei.

În ședința Consiliului Local, de astǎzi, de la Curtea de Argeș, principalul punct viza discuția bugetul pentru anul 2024. Cosmin Petrescu candidatul liberal la municipiul Curtea de Argeș și președintele filialei locale solicita încă de dimineață transparență, responsabilitate și respectarea legii.

Iată că în urmă cu puțin timp liberalii argeșeni au transmis mai multe filmulețe de la ședința de CL Curtea de Argeș acuzând că un liberal a fost lovit: ”Urlete, injurii, jigniri – cuvintele de ordine la şedința aprobǎrii bugetului la Primǎria Curtea de Argeş!”. În filmările transmise veți vedea pe de-o parte o dispută în sala de ședințe între două persoane, urmată în alt filmuleț de o dispută iscată între alți consilieri, dispută care s-a lăsat cu injurii și îmbrânceli.

UPDATE:

Sâmburele scandalului din ședința de astăzi ar fi proiectul centurii ocolitoare al municipiului Curtea de Argeș, dar prezentarea este diferită. Vă redăm mai jos punctele de vedere ale actualului primar social-democrat, Constantin Panțurescu, dar și al candidatului liberal, Cosmin Petrescu.

”Oamenii sunt foarte supărați pentru că vine șoseaua de centură și le dărâmă casa”

”Eu nu am fost în sală, dar înțeleg că un grup de oameni nemulțumiți de un proiect legat de centura orașului la Curtea de Argeș, de modul total lipsit de transparență, de modul cum a fost gestionat acest proiect, au venit să vorbească cu primarul și au fost îmbrânciți, împinși, că de ce s-au pus în primul rând, că de ce au venit, că nu e treaba lor să vină la primărie și tot așa. Lucru acesta a creat o tensiune foarte mare. Este vorba de un întreg cartier, Marina din Curtea de Argeș, pe unde trece centura și oamenii de acolo nu au știut care e traseul, nu au primit nicio notificare oficială de la Primărie și au venit să vorbească, fiind prima ședință de când a început proiectul acesta cu studiul de fezabilitate. (…) Au fost mai multe probleme cu proiectele de pe ordine de zi, unele au fost retrase pentru că n-au întrunit condițiile pentru a fi validate în comisiile de specialitate. Fiind tensiune au început să se înjure și să urle unii la alții, etc. (…) Nu poate viceprimarul să împingă un om care vrea să stea pe primul rând…că înțeleg că asta a fost la începutul ședinței. (…) Oamenii sunt foarte supărați pentru că vine șoseaua de centura și le dărâmă casa, grădina și ce mai au ei pe acolo. Ei nu au știut de acest proiect, nu li s-a spus, iar acum s-au trezit cu utilajele care fac săpături pentru studiul de fezabilitate. (…) Proiectul acesta nu se întâmplă mâine, dar se va întâmpla. Și lipsa totală de transparență din partea primăriei duce la astfel de situații”, ne-a declarat Cosmin Petrescu, candidatul liberal la Primăria Curtea de Argeș.

”Curtea de Argeș fără o centură ocolitoare, peste 4 ani, va fi un oraș blocat!”

Primarul de la Curtea de Argeș, Constantin Panțurescu, ne-a precizat că scandalul ar fi plecat de la niște manipulări pe care opoziția le-a făcut: ”În linii mari câțiva consilieri din opoziție au manipulat niște cetățeni dintr-o anumită zonă a orașului pe unde, potențial, va trece centura municipiului Curtea de Argeș, cu dezinformări, cum că li se dărâme case. Și asta aruncându-se pe masa celor care au făcut asta o planșă scoasă de pe la CNAIR, cu o soluție care, la acest moment, este o propunere de traseu. Nu este stabilit final, pentru că hotărârea se va lua în comisia tehnică de la CNAIR și de la Ministerul Transporturilor. Studiul de fezabilitate, termenul de predare va fi undeva la sfârșitul lunii mai, începutul lunii iunie, iar în partea finală în Consiliul Local. Sunt acele manipulări înainte de campanie, unii care nu știu altceva decât să… cei care au făcut această manipulare nici nu știu să se uite pe o planșă, schiță sau proiect. (…) Din informația pe care o am nu va fi afectat decât terenul liber de construcții, adică grădină, pajiște, pădure. Nu am vreo informație cum că din acest traseu de circa 7,8 km va fi afectată vreo casă. (…) Noi ca UAT am avut un parteneriat cu CNAIR și Ministerul Transporturilor de demarare a procedurilor, dar ei stabilesc, ei au comisia, de la ei se aprobă toți indicatorii tehnici. Nu m-am erijat în primarul care dictează pe unde să se face o autostradă sau o centură cu toate că sunt inginer de meserie. E departe de mine! (…) De când am venit în fruntea administrației locale sunt finalizate proiecte de peste 53 de milioane de euro. De asemenea, la bugetul pe care l-am aprobat pe acest an peste 65% sunt în investiții. (…) Curtea de Argeș fără o centură ocolitoare, peste 4 ani, va fi un oraș blocat!”

În încheiere primarul Constantin Panțurescu a subliniat: ”Vom rezolva problemele pentru municipalitatea din Curtea de Argeș. Realizările se văd și rămân!”

UPDATE2:

”Violența sub orice formă nu are loc într-o societate civilizată”

Astăzi, 28 februarie, liberalii au transmis un comunicat în care precizează că: ”PNL Curtea de Argeș condamnă ferm actele de violență, atât fizică, cât și verbală, petrecute în cadrul ședinței Consiliului Local de ieri. Solicităm public demisiile viceprimarului orașului Curtea de Argeș, Ștefan Dumitrache și șefului de la Serviciul Piețe, Ionel Păunescu. Astfel de comportamente sunt inacceptabile și nu reflectă valorile și principiile pe care le promovăm în comunitatea noastră”. Totodată, potrivit sursei citate, președintele PNL Curtea de Argeș și candidat la funcția de primar, Cosmin Petrescu a declarat: ”Violența sub orice formă nu are loc într-o societate civilizată și nu trebuie tolerată în nicio circumstanță. (…) Condamnăm ferm astfel de acțiuni și ne exprimăm dezaprobarea față de comportamentul agresiv al primarului PSD și al viceprimarului PSD în cadrul ședinței de ieri.”

Foto: screenshot. Sursă video:  PNL Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Se discută bugetul pe 2024. Cosmin Petrescu: ”Transparențǎ, responsabilitate și respectarea legii versus conflicte de interese!”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Curtea de Argeş