Se discută bugetul pe 2024. Cosmin Petrescu: ”Transparențǎ, responsabilitate și respectarea legii versus conflicte de interese!”

de | 27.02.2024 10:40 | Curtea de Argeș, Politic

Cosmin Petrescu candidatul liberal la municipiul Curtea de Argeș și președintele filialei locale solicit transparență, responsabilitate și respectarea legii. Aceste solicitări vin și în contextual în care în ședința Consiliului Local, de astǎzi, se va discuta bugetul pentru anul 2024, iar liberalul reclamă faptul că ”sunt trei consilieri locali care au soțiile în funcții de conducere la diferite instituții din subordinea primăriei, iar finanțarea instituțiilor la care ele lucrează se face prin votul, implicit prin ”mâinile”, soților!”

Sursă foto: Facebook Cosmin Petrescu Sursă foto: Facebook Cosmin Petrescu

”Transparențǎ, responsabilitate și respectarea legii versus conflicte de interese!

Care este calea pe care o vrem la Curtea de Argeș?

În sedința Consiliului Local, de astǎzi, se va discuta bugetul pentru anul 2024.

Nu numai că este nebalansat, dar ignoră complet nevoile cetățenilor. Echipa liberalǎ a cerut în nenumarate rânduri sǎ avem consultări pe tema prioritizării anumitor investiții şi cheltuieli, însǎ cererile noastre au fost ignorate. Consilierii PNL nu vor fi părtași la aceste jocuri.

Dar asta nu este tot! O problemă majoră care persistă în această administrație este conflictul de interese al unor consilieri locali. Cum putem avea încredere într-un proces democratic atunci când cei care ar trebui să ne reprezinte sunt implicați în conflicte de interese evidente? Este absolut inacceptabil ca acești consilieri să-și voteze propriul buget, mai ales atunci când sunt implicați în instituții subordonate Primăria Municipiului Curtea de Argeș!

Atragem atenția primarului și aparatului său de conducere să respecte legea și să nu permită ca astfel de nereguli să continue să submineze integritatea procesului democratic!

Și dacă nu era destul, în momentul de fațǎ sunt trei consilieri locali care au soțiile în funcții de conducere la diferite instituții din subordinea primăriei, iar finanțarea instituțiilor la care ele lucrează se face prin votul, implicit prin ”mâinile”, soților! Ei aprobă bugetul local și este clar că interesele personale sunt prioritare pentru ei, iar cetățenii sunt lăsați, din nou, în urmă. Conform art. 228 din Codul Administrativ aceasta este definiția conflictului de interese.

Este momentul ca jocurile murdare să dispară și vocea noastră să fie auzită!”, transmite, pe pagina de Facebook, Cosmin Petrescu, președintele organizației locale a PNL și candidatul liberal la Curtea de Argeș.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Cosmin Petrescu

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cosmin Petrescu: ”S-au strâns un număr de 2.660 semnături pentru 3 proiecte de bugetare participativă”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Curtea de Argeş

Ultimele articole