One Băneasa Air Park – cel mai nou business imobiliar al omului de afaceri Vali Vişoiu

de | 27.02.2024 19:00 | Din ediția tipărită, Economic

One Băneasa Air Park este cel mai nou proiect al omului de afaceri argeşean Valentin Vişoiu. Compania Conarg, aflată în portofoliul acestuia, a intrat într-un parteneriat cu One United Properties, cu o cotă de 30% din proiectul imobiliar ce se va dezvolta pe foste terenuri ale Romaero aflate lângă aeroportul Băneasa – scrie Profit.ro.

Potrivit aceleiaşi surse, la propunerea Conarg, dezvoltatorul imobiliar One a cumpărat prin licitaţie cu 4 milioane de euro de la Hidroelectrica 1,5 hectare de terenuri şi clădiri ce au aparţinut companiei naţionale Romaero, în cartierul bucureştean Băneasa. Aici One United Properties și Conarg intenţionează să renoveze imobilele cumpărate şi să le transforme într-o clădire de birouri de 4500 mp, precum şi  un hangar de 3000 mp, printr-o investiţie ce se ridică la circa 20 milioane euro.

Victor Căpitanu, co-CEO al One şi partener al lui Valentin Vişoiu în acest busines, a menţionat că hangarul şi clădirile de birouri din Băneasa Air Park „le vom închiria la companii care au nevoie de proximitatea aeroportului, gen operatori aviatici, transportatori etc., pe modelul DHL”. Hangarul ar putea fi folosit chiar de către compania aeriană înfiinţată de Vali Vişoiu în urmă cu cinci ani şi în care în prezent 60% din acţiuni le deţine fiul acestuia, Robert, ambii având de altfel brevete de pilot de avion. Flota My Jet deţine şase avioane o parte aparţinând familiei Vişoiu, altele partenerilor de business de la One United Properties şi cunoscutului om de afaceri Dan Şucu.

Cele două firme, Conarg și One United, au mai colaborat şi în proiectul One Herăstrău Office, o clădire de birouri construită de Conarg, pe care au vândut-o anul trecut jucătorului profesionist de poker Mikalai Vaskaboinikau cu 21 de milioane de euro.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Secretarul adjunct al guvernului Adrian Ţuţuianu – contracte de 432.000 lei în ultimii doi ani la Mioveni

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Băneasa | Conarg | Dan Șucu | One United | Valentin Vișoiu