La Curtea de Argeș, s-a tras cortina peste cea de a XXXVII-a Ediție a Festivalul Internațional de Folclor „Carpați”!  

de | 22.07.2023 08:20 | Știri, Administrație, Curtea de Argeș, Județean, Lifestyle

Festivalul Internațional de Folclor „Carpați” s-a încheiat chiar în Capitala regală a României, acolo unde, în 1975, s-a născut ideea acestui festival.

festival Curtea de Argeș

Din motive meteorologice, evenimentul s-a ținut în Sala Casei de Cultură „George Topârceanu” care a fost neîncăpătoare pentru publicul prezent.

Ansamblurile din Turcia, Georgia, Macedonia de Nord, Serbia, Mureș și Argeș, au oferit un spectacol extraordinar.

festival Curtea de Argeș

Cu această ocazie, Adrian Bughiu, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș –  a oferit Trofeul „Carpați”, reprezentanților Primăriei Muncipiului Curtea de Argeș, partener al evenimentului din orașul Basarabilor. Acest lucru s-a petrecut în prezența parlamentarilor, consilierilor județeni și locali.

festival Curtea de Argeș

Au fost șase zile de regal al frumuseții și al tradițiilor. Ne pregătim pentru anul viitor în care vă promitem că vom fi mai mari și mai frumoși. Am avut invitați cu precădere din zona Balcanică, dar vom extinde zonele geografice pentru că vorbim deja de un festival cu istorie, a cărui inițiativă a început chiar de la Curtea de Argeș, în urmă cu foarte mulți ani, în 1975.

 

Mulțumesc în numele Consiliului Județean și al președintelui Ion Mînzînă autorităților locale de la Curtea de Argeș pentru sprijinul acordat în organizarea acestui festival și nu numai, pentru că Primăria Curtea de Argeș și Consiliul Județean au fost parteneri în numeroase proiecte și vom menține această colaborare și pe viitor. Le mulțumesc în mod special acestor artiști minunați care au făcut un efort extraordinar și, în toate orașele în care au avut reprezentanții, au oferit un spectacol la cel mai înalt nivel, respectând statutul acestui Festival, unul dintre cele mai vechi din Europa”, a transmis Adrian Bughiu, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș.

 

Foto: CJ Argeș

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Proiect, în dezbatere. Cu cât crește valoarea tichetelor de masă

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Curtea de Argeş