Pentru prima dată după 1989, la Curtea de Argeș au fost construite o grădiniță și o creșă

de | 19.04.2024 18:44 | Curtea de Argeș, Administrație

La Curtea de Argeș numărul locurilor la creșă a fost mereu mult mai mic decât cel al cererilor, așa că am construit o creșă. O grădiniță funcționa în două apartamente de bloc, în condiții nepotrivite, iar noi am construit o grădiniță cu adevărat modernă”, spune primarul municipiului Curtea de Argeș, Constantin Panțurescu.

De Proiectare şi execuţie „Construire grădiniţă cu program prelungit cu 5 Săli de grupă”, precum și de Proiectare şi execuţie „Lucrări de construire creşă cu 4 Săli de grupă”, s-a ocupat o asociere de firme din Curtea de Argeș. Grădinița a fost dată în folosință în toamna anului trecut, iar la creșă mai este nevoie de mobilierul care va fi achiziționat printr-un proiect de dotare și echipare a unităților de învățământ din Curtea de Argeș. De altfel, este în implementare dotarea școlilor din Curtea de Argeș printr-un proiect în valoare de 12,47 milioane de lei.

cresa si gradinita curtea de arges

Proiectul presupune achiziția de mobilier nou și modern pentru sălile de clasă, birouri ale cadrelor didactice și spații comune din unitățile de învățământ, achiziționarea  de  materiale  didactice,  manuale și  echipamente suplimentare pentru susținerea procesului de învățare, instalarea echipamentelor digitale, inclusiv calculatoare, table interactive, și acces la Internet de înalta viteză în toate unitățile de învățământ din Curtea de Argeș. Pentru o altă creșă, mai mică, Primăria a primit finanțare și se fac demersuri pentru realizarea acestui proiect.

Primarul Panturescu cresa noua Curtea de Arges_2

Ne dorim ca tinerii să se întoarcă în oraș după ce termină școala prin alte locuri iar pentru asta trebuie să le oferim ceea ce au nevoie. Începem cu creșa și cu grădinița, dotăm școlile cu echipamente performante, ne dezvoltăm, astfel încât cei tineri să fie încurajați să revină acasă”, a mai spus Constantin Panțurescu.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Echipamente performante și operații în premieră la Spitalul Municipal Curtea de Argeș

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Constantin Panțurescu | Curtea de Argeş

Ultimele articole