anchetaonline.ro

George Cusă şi Magda Alexandru reamenajează centrul istoric al Constanţei pentru 5,3 milioane euro

de | 27.10.2022 07:30 | Economic

Unul dintre cele mai redutabile tandemuri de pe piaţa construcţiilor argeşene bifează o nouă lucrare de anvergură în portofoliul societăţilor pe care le controlează. George Cusă şi Magda Alexandru, managerii companiilor G&M Road Building Engineering şi Building Construction MEA, au semnat la începutul acestei luni un contract în valoare de peste 26,8 milioane lei (fără TVA) cu Primăria Municipiului Constanţa.

Contractul vizează execuţia lucrărilor aferente obiectivului de investiții „Reamenajarea integrată a zonei pietonale din centrul istoric al Municipiului Constanța-etapa II”, proiect finanţat din fonduri europene care prevede reabilitarea și modernizarea a 27 de străzi și alei, în lungime totală de 2.679 m, din zona peninsulară a oraşului de la malul mării. Pentru adjudecarea acestuia, asocierea formată din cele două firme s-a luptat cu alţi cinci ofertanţi şi a trebuit să aştepte decizia Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor, după ce în luna iulie licitaţia a fost contestată.

George Cusă şi Magda Alexandru – lucrări de 400 milioane lei în judeţul Constanţa

Potrivit documentaţiei de atribuire, în cadrul acestui proiect Building Construction MEA şi G&M Road Building Engineering vor efectua lucrări pentru  realizarea unui sistem rutier adaptat la circulația pietonală, vor introduce noi instalații de iluminat, precum și o rețea de canalizare pluvială. De asemenea se va amenaja platforma din zona statuii Anghel Saligny și se vor efectua lucrări de reabilitare a scărilor de acces, proiectul incluzând şi dotarea zonei cu mobilier urban în stil Art Nouveau.

Cele două societăţi manageriate de Cusă şi Alexandru, care au deschis puncte de lucru în Constanţa, sunt prezenţe constante în licitaţiile publice din judeţul de la malul mării, acolo unde în ultimii trei ani au semnat contracte importante, în valoare de aproape 400 milioane lei.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

eMag şi Altex au stabilit data Black Friday 2022!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Constanța | G&M Road Building Engineering | George Cusă | Magda Alexandru