Cutremur de 7,4 în Taiwan: bilanțul preliminar indică zeci de victime, morți și răniți

de | 03.04.2024 11:36 | Știri, Eveniment

Un cutremur puternic de 7,4 s-a produs în largul coastelor Taiwanului, la aproximativ 18 kilometri sud de orașul Hualien.

Mișcarea tectonică a avut loc miercuri dimineață, la ora locală 7:58 (ora 02:58 în România).

În urma seismului, mai multe clădiri s-au prăbușit. Acesta este cel mai puternic cutremur produs în Taiwan în ultimii 25 de ani, potrivit seismologilor.

Guvernul taiwanez a transmis că cel puțin șapte persoane au murit și alte 711 au fost rănite după seismul produs miercuri dimineață în largul coastei estice a acestui teritoriu.

În prima oră de după seism, mai multe replici au fost resimțite în capitala Taipei.

Autoritățile taiwaneze, dar și cele din Japonia și din Filipine, au emis alerte de tsunami.

Cutremurul de 7,4 din Taiwan a fost urmat de 101 replici până la ora locală 15 (ora 10 dimineața în România), transmite presa internațională pe baza informațiilor de la Centrul pentru Operațiuni de Urgență.

Bilanțul preliminar al victimelor, disponibil până la ora acestei actualizări, indică cel puțin patru persoane ucise de cutremur și alte aproximativ 60 rănite.

În luna septembrie 1999, un seism cu magnitudinea de 7,6 a ucis 2.400 de oameni și a distrus 5.000 de clădiri în Taiwan.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Minoră din Argeș, dată dispărută! Polițiștii fac cercetări

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole