Pentru început în română și engleză. Consiliul Județean a lansat aplicația Argeș Ghid!

de | 03.04.2024 13:15 | Județean, Administrație

De acum, cei interesați să vină în Argeș au la dispoziție o aplicație ce le va ușura descoperirea obiectivelor de interes din județului nostru. De asemenea, turiștii pot descoperi în aplicație recomandări de restaurantew, informații cu lucrările care se fac pe drumurile județene, monumente ce merită vizitate, calendarul evenimentelor din Argeș, experiențe ce nu trebuie ratate și multe altele. Este clar că o astfel de aplicație, disponibilă în română și engleză este de-a dreptul utilă pentru orice turist care vrea să vadă Argeșul.

Județul Argeș se bucură de o diversitate a resurselor turistice naturale și antropice, iar din dorința de a le face cunoscute, de a le promova cât mai mult și de a atrage turiști în județul nostru, Consiliul Județean Argeș a demarat un proiect în colaborare cu administratorii Argeș Ghid App. Astfel, turiștii care vor să descopere județul Argeș vor putea găsi informații și destinații în aplicația pentru telefon Arges Ghid App.

Sursă foto: Facebook CJ Arges.

”Eu cred că platforma este un lucru absolut util, e un lucru de care Argeșul avea cu siguranță nevoie. Chiar dacă această platformă exista și anterior, cred că noi îi creăm o altă deschidere. Așa cum ați văzut, din platformă puteți achiziționa și produsul pe care l-am lansat în urmă cu doi ani – Arges Turist Card, biletul digital cu intrări multiple, care permite turiștilor vizitarea obiectivelor aflate în administrarea Consiliului Județean Argeș, un produs pe care ne dorim să îl îmbunătățim, ne dorim să dezvoltăm parteneriate în viitor și cu primăriile orașelor și municipiilor din județ, acolo unde este cazul, pe mai multe segmente, de exemplu pe transport în comun.”, a transmis, potrivit comunicatului primit, Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.

Aplicația Arges Ghid prezintă informații despre atracțiile turistice, sugestii de petrecere a timpului liber, recomadări de rute și trasee turistice, unități de cazare, facilități gastronomice, posibilități de agrement, agenda evenimentelor cultural-artistice, dar și informații de interes public privind activitatea Consiliului Județean Argeș și a altor instituții publice. În cadrul colaborării, a fost realizată o reconfigurare a structurii aplicației prin crearea unor secțiuni noi destinate informării turistice. Astfel, persoanele care vin în județul nostru și vor să își personalizeze vacanțele pot să acceseze, pentru inspirație și informare, categoriile destinate turismului din aplicația Arges Ghid App, având acces imediat la conținut corect și prezentat actual despre obiectivele istorice, culturale sau experiențiale din județul Argeș. În plus, aplicația dispune de un modul care permite utilizatorilor să vadă și să acceseze prin harta interactivă locurile de interes din apropiere.

Noua structură a aplicației prezintă următoarele secțiuni destinate informării turistice:

 • Prezentarea județului Argeș
 • Ce poți vizita(informații despre obiectivele turistice)
 • Excursii de poveste(propuneri de rute și trasee turistice)
 • Turism religios(informații despre bisericile și mănăstirile din Argeș)
 • Muzee(informații despre muzeele și casele memoriale din județ)
 • Identitate culturală(tradiții, meșteșuguri, obiceiuri locale)
 • În apropierea ta– Hartă interactivă
 • Experiențe– (sugestii de petrecere a timpului liber)
 • Ce se întâmplă în Argeș(calendarul evenimentelor cultural-artistice)
 • Recomandări
 • Noutăți
 • Info trafic / utile
 • Hoteluri / Restaurante

Prin aplicația Arges Ghid App, utilizatorii își vor putea planifica vizita în județ și vor avea la îndemână o alternativă digitală cu informații utile. Aplicaţia este funcțională atât pe platformele Android, cât și IOS și poate fi descărcată gratuit din App Store sau Google Play, fiind adaptată pentru toate telefoanele de tip smartphone sau device-uri de tip tabletă.

Aplicația poate fi descărcată de aici:

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=net.eventya.android.arges_guide

App Store: https://itunes.apple.com/ro/app/arge%C8%99-ghid/id1459346109

Sursă foto: Facebook CJ Arges.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Se vede schimbarea! S-au terminat aceste lucrări din cartierul Găvana

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Consiliul Județean Argeș | Google

Ultimele articole