Dacia se menține tare pe poziții! Fără alte propuneri la ședința de negociere

de | 08.12.2022 13:10 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Județean, Mioveni

Joi, 8 decembrie, a avut loc o nouă ședință de negocieri la Uzina Dacia, privind cererile înaintate de Sindicatul Autoturisme Dacia pentru mărirea salariilor angajaților.

De această dată, administrația companiei a ales să nu vină nicio altă propunere față de cea anterioară, stârnind nemulțumirea Sindicatului, care a caracterizat oferta companiei drept inacceptabilă.

De asemenea, SAD spune că anul 2022 este cel mai greu din ultimele două decenii, iar administrația nu poate ignora realitatea.

Institutul Național de Statistică, prin datele făcute publice, indică scumpiri fără precedent la alimente și utilități. Gazele naturale s-au scumpit cu peste 70%, combustibilii cu 35%, uleiul alimentar e mai scump cu 52%, făina și mălaiul au un preț mai mare cu 32%, energia termică cu 23% și exemplele pot continua.

Cifrele sunt seci și reci! Inflația a ajuns la 15,9 în octombrie, cea mai mare din ultimul deceniu, iar anul 2023 se anunță unul și mai greu decât acesta.

Majorarea propusă de administrație este cu mult sub nivelul inflației și nu reflectă nici creșterea de productivitate”, susțin sindicaliștii.

negocieri dacia 8dec - Dacia se menține tare pe poziții! Fără alte propuneri la ședința de negociere

Anterior, conducerea Dacia a transmis că ar putea crește salariile cu 250 de lei, iar pentru nivelul L3C, creșterea la salariu, pe care conducerea a considerat-o potrivită, este de 200 de lei.

negocieri dacia - Dacia se menține tare pe poziții! Fără alte propuneri la ședința de negociere

Propunerile Dacia, 6 decembrie

Următoarea ședință de negociere se va desfășura vineri, 9 decembrie.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Negocieri fără succes la Dacia! Angajații cer o creștere salarială de 1.200 de lei

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole