anchetaonline.ro

Negocieri fără succes la Dacia! Angajații cer o creștere salarială de 1.200 de lei

de | 29.11.2022 22:29 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Eveniment, Mioveni

Marți, 29 noiembrie, a avut loc ședința privind negocierile pentru mărirea salariului la Uzina Dacia, din Mioveni.

Deși printre cererile înaintate de Sindicatul Autoturisme Dacia s-a numărat majorarea salariului cu 1.200 de lei, de la 1 ianuarie, conducerea Dacia a transmis că ar putea crește salariile cu doar 200 de lei. Mai mult, această sumă este valabilă pentru nivelurile de responsabilitate 1-5. Pentru nivelul L3C, creșterea la salariu, pe care conducerea a considerat-o potrivită, este de  150 de lei plus 1%, din iunie 2023.

Nici în ceea ce privește prima pentru rezultat, cele două părți nu au reușit să fie de acord. Angajații Dacia cer 2.000 de lei, dar și o primă pentru Ziua Constructorului de 600 de lei.

În schimb, gigantul vrea să ofere o primă de 700 de lei în luna ianuarie, pentru rezultat, și o altă primă excepțională de 200 de lei în luna septembrie 2023.

Singura solicitare cu care ambele părți au fost de acord se referă la creșterea valorii tichetului de masă la 30 de lei, începând cu ianuarie 2023.

negocieri dacia - Negocieri fără succes la Dacia! Angajații cer o creștere salarială de 1.200 de lei

Însă, comisia de negociere a Sindicatului Dacia nu a fost de acord cu propunerea Administrației și a transmis că își menține solicitările.

Astfel, o altă rundă de negocieri va fi organizată în perioada următoare.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(VIDEO) A început protestul organizat de Dacia! Mii de oameni sunt în stradă

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: