Schimbări privind acordarea concediului de maternitate și indemnizația de creștere a copilului

de | 29.11.2022 21:38 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Lifestyle, Național

Se vor produce schimbări importante în ceea ce privește concediul de maternitate în România. De asemenea, perioada concendiului paternal va suferi și ea modificări, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență, de pe ordinea de zi a ședinței de Guvern.

Astfel, tăticii ar putea să stea două luni în concendiu de paternitate, însă perioada de îngrijire a copilului pentru mame ar putea fi redusă.

Dacă tatăl nu dorește să primească concendiul menționat pentru creșterea bebelușului, mama nu va putea să primească acest concendiu în locul lui.

Totodată, indemnizația de creștere a copilului va fi majorată pentru mamele de gemeni, tripleți ori multipleți, cu 50%. De asemenea, măsura se va aplica și în cazul femeilor cu sarcini suprapuse, adică mamele care nasc din nou în perioada concendiului de maternitate.

Anunțul a fost făcut de către ministrul Familiei, Gabriela Firea:

Am propus și s-a aprobat majorarea cu 50% a indemnizației de creștere a copilului pentru mamele de gemeni, tripleți sau multipleți, cu sprijinul miniștrilor Muncii și Finanțelor cărora le mulțumesc. Reparăm, astfel, o nedreptate care se face de ani de zile acestor părinți”, a scris Gabriela Firea, marți, pe Facebook.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

500 de lei pentru elevii din România! Banii vor fi virați în decembrie

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: