500 de lei pentru fiecare persoană! Banii intră până vineri

de | 22.12.2022 08:15 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Vești bune pentru o parte din români! Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), Marcel Boloș, a anunțat că elevii vor primi tichetele educaționale în valoare de 500 de lei până vineri, 23 decembrie, cel târziu.

În total, 405 mii de elevi vor primi acest ajutor, iar până acum, în perioada septembrie-noiembrie, a fost distribuit către 160.000 de copii.

Încă 190.000 de elevi vor primi cei 500 de lei în această săptămână, iar restul de 55.000 în lunile ianuarie-februarie.

Cred că mai sunt câteva de virat, dar oricum primesc toți banii înainte de sărbători. Am promis că până în data de 9 decembrie, e adevărat, dar am avut ceva probleme cu listele de beneficiari. Acum am rezolvat și primesc toți banii săptămâna aceasta, până pe 23. Mecanismul urmează să-l definitivăm în luna februarie sau până în trimestrul întâi, ca să putem face majorarea de valoare și schimbarea de mecanism. Trebuie să terminăm proiectul de ordonanță.”, a declarat Marcel Boloș, potrivit edupedu.ro.

Cu acești bani, copiii își vor putea achiziționa îmbrăcăminte și rechizite.

Cine sunt beneficiarii

În total, în anul școlar 2022-2023 vor fi 405.000 de beneficiari. Aceste vouchere de 500 de lei sunt acordate elevilor defavorizați ori care îndeplinesc anumite condiții.

În acest an a existat o întâziere în ceea ce privește livrarea banilor, pentru că statul a avut nevoie de aprobarea Comisiei Europene.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Salarii mai mari pentru acești bugetari! Vor primi peste 9.000 de lei

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: