„Dacii și românii.ro” – succes absolut pe scena din Ploiești

de | 23.10.2023 14:30 | Cultură, Din ediția tipărită, Lifestyle, Național

  • TEATRUL ALEXANDRU DAVILA – REVISTA LA SUPERLATIV

Seară de excepție la Zilele Teatrului de Revistă de la Ploiești, joia trecută, un eveniment care și-a propus să celebreze farmecul și strălucirea acestui gen teatral și să aducă în prim plan tradiția revistei, oferind, în același timp, un cadru modern și captivant pentru a o redescoperi pe ea, REVISTA, după cum spun organizatorii, Teatrul „Toma Caragiu”, Ploiești, în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploiești. Tot ei adaugă că, timp de patru zile,

poza final teatru

Ploieștiul s-a aflat sub semnul efervescenței, al dinamismului, al ritmului, al culorii, al spiritului ludic și al satirei, elemente ce caracterizează teatrul de revistă.

poza final teatru

Spectacolul „Dacii și românii.ro” este ca o băutură de seară, servită-n pahar de cristal, ceva între english tea și limonadă cu mentă, dar în același timp un cocktail stimulant cu aromă de ghimbir și piper.

Rețeta conține o extraordinar de carismatică Anca Țurcașiu, cu un „vino-ncoa” mai ceva decât în „Miss Litoral”, impecabilă artistic și vestimentar, în tandem cu eternul pionier Andrei Duban, cu zâmbetu-i șăgalnic la purtător, un gentleman desăvârșit, magnet pentru doamne și domnișoare de diverse culturi și orientări.

poza final teatru

La braț cu ei, Paula Chirilă, ex -„Xtra Night Show” de la Antena lui Capatos, zice-se o capricioasă-n iubire, senzuală și senzațională, cu bucle blonde și limbă ascuțită impusă de rol, acidă și cu un fin simț al umorului. Din background acompaniază orchestra Teatrului „Alexandru Davila” condusă de maestrul Dan Dimitriu, iar baletul cu fete și băieți, numai una și unul, cooptați în spectacol, ne duce cu gândul la celebrul Moulin Rouge.

poza final teatru

Au fost momente unice și îndelung aplaudate: dansul oilor, mai îndrăcit decât dansul ielelor, susținut de trupa Secției Așchiuță, totul la pachet cu un moment umoristic semnat de Ioana Podăreanu / Ramona Olteanu, Lia Deaconu, Puiu Mărgescu și Adrian Duță, cărora li se adaugă, într-un moment special, Mirela Popescu și Ionuț Oanță. Și, dacă tot e la modă, regizorul Cezar Ghioca a adus și un personaj cibernetic și l-a trimis în căutare de infractori printre spectatori.

poza final teatru

Muzica spectacolului de varietăți este cântată pe șase voci, una mai bună decât alta, Claudia Zamfir, Cristian Lincan, Marius Bălan, Cristina Neacșu, Iulia Pupezescu și Robert Chelmuș. În fine, laitmotivul spectacolului, așa cum se spune, cei din urmă vor fi cei dintâi, personajele care dau și titlul spectacolului, Decebal (Robert Tudor) și Traian (Cătălin Mirea), îmbină trecutul și prezentul într-un stil care stârnește ropote de aplauze.

poza final teatru

„Dacii și românii.ro” este un spectacol savuros, plin, strălucitor, unde umorul, muzica și dansul se împletesc armonios sub bagheta unui adevărat maestru al genului, Cezar Ghioca.

Acest gen de spectacole, revista, este pe cale de dispariție. În țară mai sunt doar trei teatre care mai au secție de revistă, respectiv Teatrul Tănase, care numai cu asta se ocupă, Teatrul Al. Davila și Teatrul Toma Caragiu din Ploiești. Anul trecut, la acest festival, ne-a fost greu să înscriem un spectacol, iar acum a fost selectat. «Dacii și românii.ro» este principala carte de vizită a revistei piteștene și un spectacol în care s-a și investit, în care au fost invitați artiști populari, cu notorietate, Anca Țurcașiu și Andrei Duban, acesta reprezentând un alt motiv pentru care a fost selecționat la Festivalul Teatrului de Revistă, pentru că publicul vine după numele sonore ale genului. Putem să propunem acest spectacol ca o monedă de schimb pe viitor unui alt teatru de dramă ca să ne invite și pe noi cu acest spectacol și ei să vină la noi, ca de exemplu la Teatrul Craiova, unde au piese de un real succes, dar nu au revistă. «Dacii și românii.ro» este un spectacol hibrid în care conlucrează cele trei secții ale Teatrului Davila, respectiv revista, drama  și teatrul de păpuși.”, ne-a declarat managerul Teatrului „Al. Davila”, Dan Tudor.

Dan TUDOR - „Dacii și românii.ro” - succes absolut pe scena din Ploiești

Noi premiere!

În următoarea perioadă, se anunță spectacole noi pe scena piteșteană.

Am avut o premieră în regia lui Felix Alexa: «Proștii sub clar de lună». Și în momentul acesta în lucru este un alt regizor cu palmares și Premii Uniter, Vlad Massaci, care regizează piesa «Absolventul». Va urma premiera secției Așchiuță cu un foarte important regizor de păpuși, Gabriel Apostol. În iarnă, secțiile înfrățite vor conlucra din nou într-un muzical – «Salonul de urâțire!» în regia unui profesionist, regizorul de operă Traian Săvinescu. Teatrul este necesar și singurul scop al actorului trebuie să fie acela de a crea reacție clară a publicului, să facă să îl respecte și să revină în sala de spectacol. Misiunea mea aici este să fac un stup drăguț în care albinuțele noastre, artiștii, să realizeze lucruri frumoase și atractive, să conviețuim. Viața unui spectator de teatru care a nimerit la un spectacol bun se împarte între ultimul spectacol văzut și următorul. De 2000 de ani teatrul rezistă chiar și în forma cea mai simplă, deoarece te ține 2 ore pe scaun, prin viața și emoția creată pe scenă. Respectul pentru public este o conduită de lucru.”, a mai explicat managerul Dan Tudor.

WhatsApp Image 2023 10 23 at 14.10.35 1 - „Dacii și românii.ro” - succes absolut pe scena din Ploiești

ORCHESTRA

Ștefan Gilă, Ionuț Mihalcea, Alin Petra, Robert Fulfuc, Anton Dumitru, Bogdan Folea, Bogdan Giurea, Vicențiu Perniu, George Diaconescu, Alexandru Iordache, Răzvan Mihăiță.

BALETUL

Andreea Drugulescu, Valentin Dobrița, Daniel Maricescu, Lucreția Preda, Vlad Sandu, Maria Popa, Ruxandra Dimulescu, Andreea Dragnea, Iris Dumitru, Larisa Trăistaru, Denisa Mikesz.

SECȚIA AȘCHIUȚĂ

Aura Floroiu, Olga Podaru, Gabriela Roșu, George Slătioreanu, Andreea Botescu-Boțîrcă, Cristina Muscalu, Mihai Savu, Ionuț Oanță.

SOLIȘTI

Cristina Neacșu-Gușatu, Claudia Zamfir, Iulia Pupezescu, Marius Bălan, Cristi Lincan, Robert Chelmuș.

SECȚIA DRAMĂ

Mirela Popescu, Cătălin Mirea, Robert Tudor, Paula Chirilă, Ramona Olteanu-Pîrvu, Ioana Mărgărit-Podareanu, Adrian Duță, Lia Deaconu, Cornelia Niculescu, Puiu Mărgescu.

REALIZATORI

Regia artistică – Cezar GHIOCA

Scenografia – Cristina CIUCU

Coregrafia – Galea BOBEICU

Direcția muzicală – Dan DIMITRIU

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

PITEȘTI. Întreruperi de curent în perioada 23-27 octombrie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole