Dani Mocanu a scăpat de arestul la domiciliu

de | 25.10.2023 15:51 | Județean, Eveniment

Dani Mocanu, acuzat de tentativă de omor, a scăpat de arestul la domiciliu. El a fost pus sub control judiciar.

După mai bine de un de zile, în care manelistul nu a avut voie să părăsească locuința, astăzi, magistrații Tribunalului Argeș au înlocuit măsura arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

În baza art.242 alin.2 C.pr.pen., combinat cu art.208 C.pr.pen., art.214 C.pr.pen. şi art.215 ind.1 alin.7 C.pr.pen. înlocuieşte măsura arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpatul MOCANU DANIEL, prin Încheierea nr. 98 din data de 24.08.2022, pronunţată în dosarul nr. 4112/109/2022, de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Argeş, rămasă definitivă prin încheiere penală nr. 89/C/CC/DL din data de 01.09.2022 pronunţată de Curtea de Apel Piteşti, cu măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.”, se arată în minuta instanței

Astfel, începând de astăzi, manelistul este liber, însă trebuie să respecte anumite reguli, cum ar fi: să nu depăşească limita teritorială a oraşului, să nu ia legătura cu persoanele vătămate sau cu membrii familiilor acestora, să nu comunice cu inculpații din dosar pe nicio cale.

De asemenea, el trebuie să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat și să anunțe cu privire la schimbarea locuinței.

Reamintim că Dani Mocanu, alături de fratele său, Nando Mocanu, sunt acuzați de tentativă de omor după ce – în vara lui 2022 – alături de alți prieteni, au atacat două persoane, respectiv pe Cornel Pletosu și pe Gheorghe Enache, în benzinăria OMV de la Podul Viilor, Nando Mocanu lovindu-i cu o bară metalică, iar Dani ajutându-l.

În urma deciziei luate de magistrații Tribunalului Argeș, avocata părților vătămate, Ingrid Alexandrescu, susține că justiția este extrem de permisivă cu inculpații trimiși în judecata pentru tentativa de omor.

Mi se pare extrem de permisiva justiția cu acești inculpați trimiși în judecata pentru tentativa de omor! Teoretic în ipoteza în care după finalizarea judecății ar fi condamnați cu executare, ar urma ca diferența de arest sa o execute în penitenciar, asta în situația în care nu vor primi o pedeapsa cu suspendare. Vom solicita strămutarea procesului”, ne-a declarat Ingrid Alexandrescu, avocata părților vătămate, Pletosu Cornel și Enache Gheorghe

foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Argeș: S-a urcat la volan, deşi avea permisul de conducere suspendat şi era băut. A fost reținut

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Dani Mocanu