Argeș: S-a urcat la volan, deşi avea permisul de conducere suspendat şi era băut. A fost reținut

de | 25.10.2023 15:32 | Județean, Eveniment

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au continuat cercetările într-un dosar penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă
Judecătoria Curtea de Argeș, privind săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără drept și sub influența alcoolului.

Vizat în acest dosar este un bărbat de 49 de ani, din Curtea de Argeș. El a fost reținut pentru 24 de ore.

Deși avea permisul suspendat pentru că a condus sub influența alcoolului, bărbatului nu i-a păsat și s-a urcat din nou băut la volanul mașinii.

Ieri, 24 octombrie, argeșeanul se deplasa pe raza localității de domiciliu și a fost oprit în trafic de polițiști, pentru un control de rutină.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, fiind cercetat  într-un alt dosar penal, după ce, pe 1 iulie, a fost depistat de polițiștii  tot în timp ce conducea sub influența alcoolului.

El a fost testat și cu aparatul etilotest, rezultând o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care bărbatul a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Având în vedere faptul că bărbatul este cercetat și într-un alt dosar pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, fiind depistat de polițiști, la data de 01 iulie a.c., în timp ce conducea autoturismul, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, după administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.”, transmite IPJ Argeș

În urma ispravei sale, argeșeanul a fost reținut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi va fi prezentat în fața Parchetului de pe lângă
Judecătoria Curtea de Argeș, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

foto descriptiv accentîngorj.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Ora de iarnă 2023! Când dăm ceasurile înapoi

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Curtea de Argeş

Ultimele articole