A venit să vadă stadiul lucrărilor la remontarea gospodăriei donate. Episcopul Macarie al Europei de Nord a vizitat Muzeul Goleşti

de | 25.10.2023 15:20 | Ștefănești, Lifestyle

Marți, reprezentanții Muzeului Golești informau că l-au avut oaspete pe PS Macarie, Episcopul Europei de Nord. Acesta a venit să vadă stadiul lucrărilor la remontarea gospodăriei de Spermezeu (Bistrita Nasaud) pe care a donat-o.

”Zi caldă de toamnă, o zi numai bună pentru o vizită specială pentru Muzeul Goleşti.

Am fost onoraţi să îl avem astăzi (n.r. – marți) oaspete, la Muzeul Golesti, pe PS Macarie, Episcopul Europei de Nord. A venit să vadă stadiul lucrarilor la remontarea gospodăriei de Spermezeu (Bistrita Năsăud) pe care, cu multa generozitate, ne-a donat-o, suportând Sfinția Sa și toate cheltuielile de edificare. Dacă ne ajută Bunul Dumnezeu, o vom inaugura de Paște.

PS Macarie a văzut gospodării și interioare de Bistrița, de Arad, de Banat, de Mehedinți, de Gorj, a vizitat Biserica de lemn din Muzeu, Conacul, Școala Sloboda Obștească și Biserica Sfânta Treime, construită de Stroe Leurdeanu la 1646. Ne-a promis că va reveni, să vadă tot muzeul pe îndelete. Sperăm să stea măcar o săptămână, ca să îl cunoască bine şi să se bucure de minunata energie a acestui loc atât de special”, au transmis cei de la Muzeul Golești în postarea publicată.

Sursă foto: Facebook Muzeul Golesti.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ora de iarnă 2023! Când dăm ceasurile înapoi

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Muzeul Golești