Daniel Creţu – numit procuror general adjunct al Argeșului pentru următorii trei ani

de | 13.03.2024 07:46 | Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle, Pitești

După patru luni de interimat, funcția de procuror general adjunct al Argeşului este ocupată. Pe ordinea de zi a şedinţei de marți, 12 martie, a Secţiei pentru Procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii s-a aflat propunerea de numire în această funcţie a procurorului Daniel Creţu, procuror-şef Secţie judiciară în cadrul acestei unităţi de parchet.

Iniţial, Daniel Creţu a preluat prin delegare a doua cea mai importantă poziţie din Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, de la 1 noiembrie, după pensionarea Cameliei Morăreanu. Marţi, CSM a admis cu unanimitate de voturi propunerea:

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât numirea în funcția de procuror general adjunct în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti a domnului CREŢU DANIEL, procuror şef Secţie judiciară în cadrul acestei unităţi de parchet, pentru o perioadă de 3 ani, începând cu data de 13.03.2024.” – se arată în hotărârea Secţiei pentru Procurori din cadrul CSM.

Procuror general adjunct, Daniel Creţu va face echipă cu Alin Stoica, actualul procuror general. Daniel Creţu este purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, iar în trecut a condus echipele de procurori de la Topoloveni şi Costeşti.

► Ionuţ Marica – a treia delegare succesivă la şefia Parchetului Curtea de Argeş

Săptămâna trecută, CSM a hotărât, cu unanimitate de voturi, prelungirea delegării în funcția de prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş a magistratului Ionuţ Marica, procuror în cadrul acestei unităţi de parchet, începând cu data de 15.03.2024, până la ocuparea funcției prin concurs sau examen, în condițiile legii, dar nu mai mult de 6 luni. Este a treia delegare succesivă pentru procurorul Marica, acesta fiind pentru prima dată delegat la şefia parchetului de la Curtea de Argeş în martie anul trecut.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Judecătorul Bogdan Ion – numit vicepreşedinte al Tribunalului Argeş

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CSM | Daniel Creţu | Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Pitești