CFR. Dansul efemeridelor poate fi văzut în Delta Dunării

de | 02.06.2023 12:21 | Lifestyle, Național, Știri

CFR Călători vine cu o invitație de călătorie. Mai precis destinația turistică recomandată pentru românii care au liber de Rusalii este Delta Dunării. Compania încearcă să-i atragă pe români să meargă cu trenul prin promovarea unui fenomen ce poate fi considerat un adevărat spectacol de dans.

Sursă foto: Facebook CFR Călători

”În perioada Rusaliilor, vă puteți bucura privirea cu “dansul” efemeridelor – mici insecte zburătoare care, în ultimele 24 de ore de viață, creează un spectacol magic deasupra apei. Această manifestare a naturii poate fi văzută în țara noastră în Delta Dunării și pe râul Mureș. Spre Delta Dunării puteți călători cu trenul până la stația Tulcea Oraș. Biletele pot fi cumpărate de pe cfrcalatori.ro”, scriu cei de la CFR Călători pe pagina de Facebook.

Apar în această perioadă a anului

Efemeridele sunt insecte acvatice care aparțin ordinului efemeroptere, care face parte dintr-un grup vechi de insecte numite Palaeoptera, care conține și libelule. Stau în apă la stadiul de larvă, între unu și 3 ani, apoi la maturitate își scot aripile și încep să zboare doar pentru a se împerechea. Efemeridele fac un adevărat spectacol pentru privitori. Aceste insecte a căror viață este foarte scurtă (adulții au o viață foarte scurtă, de la câteva ore până la 2 – 3 zile) se mai numesc și Rusalii pentru că aceasta este perioada în care apar.

Sursă foto: digi24.ro, Facebook CFR Călători.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Vouchere sociale 2023. Când intră pe carduri următoarea tranșă de 250 lei

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CFR Călători

Ultimele articole