Vouchere sociale 2023. Când intră pe carduri următoarea tranșă de 250 lei

de | 02.06.2023 11:25 | Știri, Administrație, Lifestyle, Național

  • Vești noi legate de cardurile pentru alimente!

Românii vulnerabili care beneficiază de vouchere sociale probabil se întreabă când vor fi încărcate cardurile cu următoarea tranșă de 250 de lei.

Conform Ministerului Investițiilor următoarea tranșă pentru alimente va ajunge la beneficiari până la data de 15 iunie 2023.

Reamintim faptul că numărul beneficiarilor cardurilor sociale acordate de Guvern, prin programul „Sprijin pentru România” a ajuns anul acesta la peste 2,4 milioane de români. Aceștia primesc în sprijin aceste vouchere sociale, care pot fi folosite pentru cumpărarea de alimente sau cu care se pot achita mese calde.

De precizat că în 2023 se acordă în total  suma de1.500 lei, bani acordați în șase tranșe a câte 250 de lei fiecare.

vouchere sociale 2023

Cine beneficiază de vouchere pentru alimente:

  • pensionarii cu venituri mici,
  • persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu,
  • familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
  • familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
  • familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare
  • persoanele fără adăpost.

 

vouchere

Mare atenție! Fiecare beneficiar trebuie să fie foarte atent la produsele cumpărate, deoarece tichetele sociale pot fi folosite numai pentru produse alimentare sau mese calde. Achiziționarea de alte produse poate anula cardul sau beneficiarii pot primi amenzi între 3.450 lei și 4.600 lei.

Utilizarea de către beneficiari a tichetelor sociale pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde în alt scop decât cel prevăzut impune blocarea cardului și este sancționată între 1,5 și 2 puncte-amendă.

 

Astfel, pentru orice sesizare care se dovedește a fi veridică, organele abilitate de lege aplică sancțiunile prevăzute în actul normativ care reglementează acordarea voucherelor”, au precizat reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

 

Foto: Playtech.ro

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene

Ultimele articole