anchetaonline.ro

Dănuț Bica: Investiţiile străine directe au ajuns la 6,47 miliarde euro în primele opt luni din 2022

de | 22.10.2022 11:41 | Știri, Național, Politic

Senatorul Dănuț Bica a precizat în mediul online faptul că investiţiile străine directe au ajuns la 6,47 miliarde euro în primele opt luni din acest an.

Comparativ cu 4,4 miliarde euro în perioada ianuarie – august 2021, arată datele Băncii Naționale a României.

Numărul firmelor cu capital străin nou înfiinţate în România a crescut, în primele opt luni din 2022, cu 33,7%, comparativ cu aceeași perioadă din anul trecut. Astfel, cifra a ajuns la 4.831 de unităţi, conform datelor înregistrate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

Investițiile românești și străine beneficiază de predictibilitate, stabilitate, de facilități și scheme de sprijin, cele mai multe incluse în Programul SprijinpentruRomânia.

Amintim că pachetul SprijinpentruRomânia, lansat de guvernul condus de premierul liberal Nicolae Ionel Ciucă, în valoare de 17 miliarde de lei, conținea 60% măsuri pentru economie și mediul de afaceri”, mai adaugă senatorul.

Dănuț Bica mai menționează și faptul că, Executivul a alocat anul acesta cel mai mare buget pentru investiții din ultimii 32 de ani.

Citește articolele pe același subiecte: Dănuț Bica
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare: