Postul Paștelui 2023! Vezi când începe

de | 22.02.2023 16:58 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Postul Paștelui 2023! Vezi când începe

Paștele reprezintă cea mai importantă sărbătoare, atât pentru ortodocși, cât și pentru catolici. Însă, credincioșii sărbătoresc învierea lui Iisus la date diferite.

Data la care pică Paștele a fost stabilită la Sinodul Ecumenic de la Niceea, în anul 325 e.n, conform crestinortodox.ro.  Ziua în care pică această sărbătoare se face în funcție de echinocțiul de primăvară, care în 2023 va avea loc pe 20 martie, și următoarea lună plină, adică pe 6 aprilie.

În calendarul ortodox, Paștele va pica, în 2023, pe 16 aprilie. Deși data variază în fiecare an, sărbătoarea Învierii Domnului pică întotdeauna într-o zi de duminică.

În calendarul catolic, Paștele va fi sărbătorit mai devreme, pe 9 aprilie 2023.

Când începe postul Paștelui

În 2023, pentru creștinii ortodocși, Postul Paștelui va începe pe 27 februarie și se va încheia pe 15 aprilie.

Acesta este cel mai greu de ținut, având în vedere că durează 40 de zile, spre deosebire de Postul Crăciunului.

La catolici, Postul Paștelui începe pe 22 februarie.

Persoanele care primesc dezlegare de la Postul Paștelui sunt copiii cu vârsta până în 7 ani, cei cu vârsta cuprinsă între 7 și 12 ani, dar și adulții care au afecțiuni medicale, femeile însărcinate și care alăptează.

În Postul Paștelui este interzis consumul de carne, ouă, pește, lapte, brânză și alte produse de origine animale, precum și consumul de alcool și fumatul.

Există două dezlegări la pește, pe 25 martie, când se sărbătorește Buna Vestire și pe 9 aprilie când este Duminica Floriilor.

Foto descriptiv Cancan.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Zile libere plătite în 2023! Cum se acordă acestea

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: