anchetaonline.ro

De azi: Activitate oprită la Uzina Dacia! Care sunt departamentele afectate

de | 11.04.2022 09:43 | Știri, După subiect, Economic, Județean

Uzina Dacia traversează una dintre cele mai dificile perioade, deși în primele trei luni ale acestui an, situația a fost complet diferită. Reprezentanții Dacia anunțau o producție de 75.437 de autoturisme, față de 64.065 de mașini produse în aceeași perioadă a anului 2021.

În luna martie 2022, Dacia ajungea la performanța de a produce 34.743 de autoturisme, cu aproape 50% mai mult față de martie 2021, când numărul mașinilor produse ajungea la 24.077.

Mai mult, potrivit Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), uzinele Dacia și Ford produceau la capacitate maximă în luna martie, odată cu reducerea crizei componentelor electronice.

Astfel, pentru prima dată în ultimii doi ani, Dacia şi Ford au produs împreună aproape 60.000 de maşini noi în martie, punctând creşteri de peste 40 de procente faţă de martie 2021.

În primele trei luni ale acestui an, Dacia și Ford produceau peste 136.000 de maşini, în urcare cu 16% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit datelor Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM).

Deși anul începuse promițător, războiul din Ucraina a afectat și constructorul de mașini, uzina Dacia fiind printre principalele companii asupra cărora se resimt efectele conflictului.

Activitate oprită la Dacia

Așa cum vă anunțam încă de săptămâna trecută, uzina Dacia și-a redus activitatea de astăzi, 11 aprilie, până vineri, 15 aprilie, în Departamentul Presaj. Potrivit reprezentanților companiei, schimbul 3 va fi oprit complet, iar schimburile 1 și 2 parțial. Totodată, Uzina Mecanică și Şasiuri Dacia (UMCO), unde se desfăşoară activităţile privind fabricaţia de motoare (asamblaj şi uzinaj) și-a întrerupt complet activitatea, astăzi, 11 aprilie. Și vineri, 8 aprilie, activitatea a fost oprită în acest departament.

Și în perioada 4-8 aprilie, programul de lucru a fost afectat în Departamentul Presaj.

În ultimii doi ani, uzina Dacia și-a întrerupt de mai multe ori producția, mai întâi din cauza pandemiei, apoi din cauza problemelor de aprovizionare cu semiconductori, iar acum și din cauza războiului din Ucraina și a sancțiunilor impuse Rusiei.

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a recunoscut în urma unei vizite la Uzina Dacia, unde a discutat cu angajații, că idnustria auto este una dintre cele mai afectate de criza provocată de izbucnirea războiului din Ucraina.

Ministerul Economiei menține un dialog constant cu cei din conducerea Dacia Mioveni, dar am vrut să discut și cu salariații pentru că ştiu că atât criza sanitară, cât şi creșterea prețului energiei le-a afectat activitatea în aceeaşi măsură.

Avem în vedere mai multe soluții, dar pentru început luăm în calcul necesita

tea prelungirii Kurzarbeit până la sfârșitul anului, o măsură care a funcționat în perioada stării de alertă şi care a acoperit 75% din salariile oamenilor de la bugetul de stat. Prioritatea este menținerea oamenilor pe posturi”, a spus ministrul Florin Spătaru la momentul respectiv.

Dacia a fost unul dintre primii reprezentanți ai industriei care a participat în task-force-ul organizat de Ministerul Economiei ca urmare a izbucnirii războiului din Ucraina, implicit a impunerii de sancțiuni împotriva Rusiei”, a adăugat ministrul.

Foto: economica.net

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro :

Florin Spataru Dacia Mioveni

Ministru-declarații la Dacia! Peste 500 de protestatari pleacă mâine în capitală!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Florin Spătaru | Rusia | Ucraina | Uzina Dacia