Obligatoriu din 2024! Încărcător unic pentru telefoane și tablete

de | 28.12.2022 23:15 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

O nouă directivă europeană prevede introducerea încărcătorului unic în toate statele Uniunii Europene.

Prin urmare, toate telefoanele ori laptopurile care se vor vinde în Uniunea Europeană, prin urmare și în România, vor avea același tip de încărcător, care va putea fi folosit indiferent de marca ori modelul dispozitivului.

Decizia luată la Bruxelles se va aplica în toare statele membre UE și va deveni obligatorie la finalul anului 2024.

Ce se urmărește prin această măsură

Acest proiect face parte dintr-un plan al UE de a elimina deșeurile electronice, iar datorită încărcătoarelor universale, oamenii vor face alegeri mai durabile.

Astfel, până în anul 2024, telefoanele mobile, dar și tabletele și camerele digitale vândute în țările UE ar trebui să fie echipate cu un port de încărcare USB de tip C. Mai mult, măsura se va aplica și la laptopuri, începând cu 2026.

Foto Pixabay

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Încă 3 zile libere în 2023! Care vor fi acestea

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole