Decizie PSD – susține creșterea salariului minim la 3.000 de lei!

de | 06.09.2022 11:37 | Știri, Economic

Partidul Social Democrat (PSD) a susținut, drept propunere, creșterea salariului minim pe economie cu o creștere netă de 250 de lei. Astfel, salariul minim brut ar ajunge de la 2.550 de lei la 3.000 de lei lunar.

Mai mult de atât, chiar premierul Nicolae Ciucă a spus în cursul zilei de marți, 30 august, că decizi va fi luată „în funcție de evoluția colectărilor la buget” și de discuțiile din coaliție.

Vă rog să aveți încredere că la nivelul coaliției de guvernare, atât PNL, cât și PSD, și UDMR am avut de fiecare dată în dezbatere măsurile prin care să realizăm protejarea populației și, în mod deosebit, protejarea economiei”, a precizat Ciucă.

Acesta a subliniat că mărirea salariilor va fi în funcție de banii disponibili la buget.

În pachetele de sprijin de până acum am avut două măsuri care au vizat cetățenii vulnerabili și pensionarii cu pensii sub 2.000 de lei. Am avut discuții și cu partenerii noștri sociali și ne-am angajat că atunci când finalizăm rectificarea bugetară, în funcție de posibilități, vom majora și salariile și ne-am permis să asigurăm 1/4 din ceea ce rămăsese neacordat”, a spus șeful Guvernului.

Politicianul a informat că decizia va venii în urma unor discuțiile din coaliție cu PSD și UDMR, se va veni cu o decizie privind salariul minim.

Sigur, în funcție de evoluția colectărilor la buget și de propunerile pe care le vom discuta și PNL, și ceilalți membri ai coaliției, vom ajunge la o concluzie care se va concretiza într-o decizie privind acest obiectiv”, a mai afirmat premierul.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Sediul poliției Municipiului Pitești va fi reconstituit!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Nicolae Ciucă | PSD