Continuă declinul! Afacerile Electroargeş s-au înjumătăţit în 2023

de | 04.03.2024 19:00 | Din ediția tipărită, Curtea de Argeș, Economic

Producătorul de electrocasnice din Curtea de Argeş a prezentat săptămâna trecută acţionarilor săi rezultatele financiare preliminare pentru anul 2023. Bilanţul este, deloc surprinzător, unul negativ, cifrele confirmând practic declinul în care se află compania argeşeană de când a pierdut contractul cu principalul său client, Karcher. Astfel, la finalul lui 2023, cifra de afaceri a Electroargeş Curtea de Argeş a fost de doar 39 milioane lei, faţă de 75,7 milioane lei în anul precedent, obţinând din contracte doar jumătate din veniturile pe care le înregistra în 2022 şi de aproape 8 ori mai puţin decât în 2021, când avea afaceri de peste 300 milioane lei.

Electroargeş este pentru al patrulea an consecutiv pe pierdere

Electroargeş este pentru al patrulea an consecutiv pe pierdere şi pare să nu găsească soluţii. Singura veste bună este aceea că, între timp, s-a mai redus din cuantumul datoriilor, de la 60,5 milioane lei cât avea la 31 decembrie 2022, ajungând la 53,6 milioane lei creanţe la finalul anului trecut. În schimb, au scăzut activele companiei, de la 116,2 milioane lei la puţin sub 98,5 milioane lei.

Raportarea situaţiei financiare vine în contextul în care Electroargeş încearcă să facă rost de 5 milioane de euro printr-o operaţiune de majorare a capitalului social. Până miercuri, 6 martie, sunt aşteptaţi să subscrie doar acţionarii înregistraţi în Registrul Acţionarilor, iar în etapa a II-a, ce va avea loc între 8 şi 12 martie, vor putea fi ofertate acţiunile nou-emise care au rămas nesubscrise după prima etapă. DETALII AICI!

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Florin Enache vrea să deschidă magazin Teilor în Dubai

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Curtea de Argeş | Electroargeş