Demisie de răsunet! Un angajat la stat a renunțat la funcție pentru că se plictisea la muncă

de | 09.02.2023 20:05 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Demisie de răsunet! Un angajat la stat a renunțat la funcție pentru că se plictisea la muncă

Caz fără precedent în România, după ce un angajat la stat și-a dat demisia pentru că se plictisea la muncă.

Demisia de răsunet s-a produs la Consiliul Județean Satu Mare, iar bărbatul, Oliviu Buzgău, ocupa funcția de consilier la cabinetul vicepreședintelui CJ Satu Mare.

Bărbatul, în vârstă de 43 de ani, angajat în instituție în luna august 2022, câștiga 6.500 de lei pe lună. El a semnat demisia, susținând că nu a muncit nimic și că în toată această perioadă nu i s-a cerut să presteze nicio muncă. Activitatea sa a constat în simpla prezență la muncă. De asemenea, consilierul susține că îl întreba pe vicepreședinte ce are de lucru, însă acesta îi răspundea că „trebuie să stăm și noi pe aici”, se arată în demisie.

Totodată, bărbatul spune că ai săi colegi aveau in comportament necorespunzător și că în birourile instituției se fuma, deși legea interzice fumatul în spațiile închise.

Atmosfera din antecamera vicepreședinților Consiliului Județean era caracterizată de râsete, de țipete, atmosferă de clacă, de stand-up comedy (…) Tot din lipsă de activitate s-a ajuns să ni se solicite de doamna vicepreședinte ca atunci când intră în birou să ne audă pe fiecare salutând individual, pe rând, sau atunci când bate la ușă, unul dintre consilieri să sară să-i deschidă ușa.

Am atras atenția de nenumărate ori colegilor de la cabinet să nu se fumeze în biroul consilierilor, însă mi-am atras doar reproșuri și intrigile acestora, fără a-mi respecta solicitarea și implicit legea care intezice acest lucru”, susține Oliviu Buzgău.

Demisie consilier PSD CJ Satu Mare - Demisie de răsunet! Un angajat la stat a renunțat la funcție pentru că se plictisea la muncă

Foto Vasile Dale

Totodată, bărbatul precizează că demisia sa este un act de onoare și că este inadmisibil ca oamenii să fie plătiți din bugetul public fără să presteze muncă.

Așa cum am arătat mai sus, demisia mea este în primul rând un act de onoare, considerând că toți cei care constată nereguli în administrația publică locală au obligația să le sesizeze, fiind inadmisibil să fie plătiți oameni din bugetul public fără a presta muncă, ci numai pentru prezența fizică. (…) Este inadmisibil ca un consilier să fie plătit cu un salariu net de 6.500 lei, fără să se solicite ca acesta să presteze munca în conformitate cu fișa postului”. Acest text a fost copiat de pe Ziare.com Un angajat al CJ Satu Mare și-a dat demisia findcă nu avea nimic de muncă: „Timp de 5 luni nu mi s-a solicitat să prestez nicio activitate.”, adaugă acesta.

 

demisie consilier satu mare - Demisie de răsunet! Un angajat la stat a renunțat la funcție pentru că se plictisea la muncă

Foto Digi 24

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Angajări la 3 spitale din Argeș! Ce posturi sunt disponibile

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: