anchetaonline.ro

Denisa Popescu – îngrijorată de suferința a ceea de ar putea să… nu existe: „Dacă egalitatea nu există, egalitatea are de suferit”

de | 07.02.2022 15:10 | Pamflet

  • Suveraniștii argeșeni, conduși de Dorin Mărășoiu, și-au numit președintă la „Femei”
  • Politica argeșeană are acum femeie suverană!

Denisa Popescu (fără nicio legătură cu poeta Denisa Popescu) a fost numită președinte al Organizației de Femei a Alianței Pentru Patrie (APP), partid autodeclarat suveranist, aparținând „martirului” pușcăriilor Liviu Dragnea. Săptămâna trecută și-a făcut apariția la un studio local de televiziune pentru prima oară, alături de Dorin Mărășoiu, președintele interimar al filialei argeșene. Vizibil emoționată, doamna a reușit totuși să lege câteva cuvinte, promițând că la viitoarea apariție să lege ceva mai multe. Are circumstanțe atenuante ținând cont că e la primul „botez” de acest fel și că, de multe ori, cei care vorbesc impecabil fac atât de puține, încât talentul lor oratoric ne folosește fix la… nimic.

„Ce pot să spun mai mult?”

Cine este Denisa Popescu?

„Sunt antreprenor în domeniul imobiliarelor, sunt economist la bază și ce pot să spun mai mult? Deja e destul…”, aflăm de la doamnă.

Ceva mai multe aflăm totuși pe parcurs. Spre exemplu, doamna spune că este la prima experiență politică și că în Organizația de Femei a APP ar activa în jur de 40 de doamne, iar în județ ar fi mult mai multe… Cred că nici PSD nu ar putea spune că are 40 de femei active (nu punem în calcul baza de date cu femei în amorțire), drept care trecem cifra sub semnul întrebării și așteptăm să vedem și restul de 39 de doamne împrăștiind din înțelepciunile zilnice ale patrioților Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu.

Deocamdată, ne rezumăm la doamna cu care tocmai am făcut cunoștință și care face și o introspecție aproape filosofică asupra rolului femeii în politică (sau, mai bine spus, a lipsei de roluri executive).

„Femeile sunt curajoase, pline de voință, dar cred că e lipsă de încredere în propria persoană, că poate să facă ceva pentru societate. (…) Trebuie să plecăm de la raportul de analiză de anul trecut. România se află printre ultimele locuri la capitolul reprezentării femeilor în structurile de conducere. Politica are nevoie și de femei și de bărbați laolaltă. Nu e drept ca bărbatul să monopolizeze deciziile politice. Dacă sunt femei care aparțin unei societăți, cetățene, ele trebuie să fie și în politică. Implicarea fiecăreia e importantă, deoarece femeia este chintesența unei societăți. Trebuie să existe egalitate și în politică, iar dacă egalitatea nu există, egalitatea are de suferit, oricum.”, a declarat reprezentanta suveranistelor din Argeș. 

 

 

Citește articolele pe același subiecte: Alianța pentru Patrie | Denisa Popescu | Dorin Mărășoiu | Liviu Dragnea | PSD
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/iulia-badulescu/" target="_self">Iulia Bădulescu</a>

Articol scris de Iulia Bădulescu

Jurnalist cu 21 de ani de experiență în presă, fiind specializată pe secțiunile de politică, administrație și pamflet, cu abilități editoriale complexe. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare: