Depoul pentru autobuzele electrice din Curtea de Argeş este aproape gata

de | 19.09.2023 11:00 | Din ediția tipărită, Administrație, Curtea de Argeș

Una dintre componentele importante ale proiectului „Dezvoltarea transportului public în municipiul Curtea de Argeș”, investiţie în valoare de aproape 10 milioane de euro finanţată din fonduri europene, se apropie de final. Este vorba despre construcţia depoului care va adăposti noile mijloace de transport public de persoane din oraşul Basarabilor.

Depoul pentru autobuzele electrice care urmează să fie livrate în această toamnă, construit în Progresu, este aproape gata. Investiția este făcută în cadrul proiectului «Dezvoltarea transportului public în municipiul Curtea de Argeș». Prin acest proiect au fost achiziționate 14 autobuze electrice care vor staționa la depou, acolo unde vor avea și stații de încărcare.

În cadrul aceluiași proiect va fi reabilitată și strada Lt. Pavelescu, unde vor fi realizate lucrări la terasamente, sistematizare pe vertical și asfaltare a celor două tronsoane ale străzii.” – a anunţat conducerea Primăriei Curtea de Argeş.

Proiectul cu termen de finalizare data de 31 decembrie 2023 are o valoare totală de  47.028.577,51 lei, din care contribuția UE este de 37.345.253,38 lei, iar cea de la bugetul naţional de  5.711.627,01 lei, în vreme ce municipalitatea contribuie doar cu 938.211,84 lei. Proiectul este structurat pe şapte componente:

  • Realizare garaj/autobază, inclusiv infrastructura tehnică aferentă;
  • Modernizarea transportului în comun prin achiziționarea a 14 autobuze electrice;
  • Amenajarea a 52 de stații de transport public moderne;
  • Construirea a 18 stații de alimentare a autobuzelor electrice;
  • Implementarea unui sistem de management informatizat;
  • Crearea unui sistem de bilete de călători;
  • Reabilitare stradă Lt. Pavelescu – cele două tronsoane care asigură accesul spre garaj/autobază, pe o lungime totală de aproape jumătate de km.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Peste 60 de milioane de euro din fonduri europene pentru infrastructura oraşului CURTEA DE ARGEȘ

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Constantin Panțurescu | Curtea de Argeş

Ultimele articole