Deputații din Forța Dreptei și USR au sesizat CCR cu privire la înființarea AMEPIP

de | 11.05.2023 18:14 | Știri, Național, Politic

Deputații din Forța Dreptei și din USR au sesizat astăzi Curtea Constituțională cu privire la înființarea Agenției pentru Monitorizarea şi Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP) printr-o serie de artificii legislative menite să pună în funcțiune un organism dedicat intereselor de partid, transmit cei de la Forța Dreptei.

Cei de la Forța Dreptei explică că sesizarea Curții Constituționale are în vedere încălcarea flagrantă a principiului bicameralismului, prin adoptarea în Camera Deputaților a peste 700 de amendamente, menite să opereze schimbări esențiale în actul normativ inițial și care nu au fost supuse dezbaterii și votului Senatului.

”În același timp, proiectul de lege a fost adoptat cu nesocotirea observațiilor întemeiate de tehnică legislativă ale Consiliului Legislativ, motiv pentru care au fost menținute formulări vagi și norme echivoce printr-o redactare deficitară, fiind încălcate standardele de claritate, precizie și previzibilitate pe care trebuie să le îndeplinească o lege”, potrivit comunicatului de presă transmis de Forța Dreptei.

Totodată, potrivit sursei citate, proiectul de lege stabilește norme supuse riscului interpretărilor arbitrare cu privire la numirea și revocarea din funcție a conducerii Agenției, dar și discriminări în materie salarială prin instituirea unui regim preferențial de remunerare cu 50% mai mare decât a celorlalți bugetari.

Foto descriptiv. Sursă foto: Romania TV

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Forța Dreptei Argeș condamnă violențele de la protestul de miercuri, din fața Parlamentului

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Forța Dreptei

Ultimele articole