APIA. Fermierii au depus peste 500.000 de cereri de sprijin

de | 11.05.2023 18:03 | Știri, Lifestyle, Național

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) vine cu informații la zi referitoare la campania 2023 de primire a cererilor de sprijin, astfel că numărul acestora primite de APIA a ajuns la 544.037 cereri.

”Din datele campaniei 2023 de primire a cererilor de sprijin, putem spune cu convingere că facem echipă bună și anul acesta cu fermierii noștri, astfel că începând cu 1 martie 2023 și până în prezent numărul cererilor de sprijin primite de APIA a ajuns la 544.037 cereri, pentru o suprafață de 4.48 milioane de hectare. Autorizăm în continuare plățile aferente cererilor depuse în Campania 2022, în conformitate cu termenele prevăzute în legislația europeană, astfel că până la acest moment au fost autorizate la plată 2,78 miliarde euro aferente Campaniei 2022”, arată cei de la APIA în informarea publicată pe pagina de Facebook.

Termen limită

Pentru a veni în sprijinul fermierilor și a le oferi alternativa accesării de credite care să permită finanțarea activităților curente până la încasarea subvențiilor, în condiții avantajoase, APIA a încheiat convenții de lucru cu instituțiile bancare și nebancare, în contextul solicitărilor pentru: Sprijinul de bază pentru venit în scopul sustenabilității (BISS), Sprijinul redistributiv complementar pentru venit în scopul sustenabilității (CRISS), DR – 10 – Zone afectate de constrângeri naturale semnificative, Măsura 10 – Agro-mediu şi climă, Măsura 11 – Agricultură ecologică, Măsura 13 – Plăţi pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau cu alte constrângeri specifice și schema de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor. Începând cu 28 martie 2023, APIA eliberează adeverințe pentru beneficiarii DR 06 – Bunăstarea animalelor, Pachet a) — Plăți în favoarea bunăstării porcinelor și Pachet b) — Plăți în favoarea bunăstării păsărilor din cadrul Planului Strategic PAC 2023-2027, care intenționează să acceseze credite în vederea finanțării activităților curente de la instituțiile bancare și nebancare. În același timp, pregătim fermierilor încheierea de convenții cu instituții bancare și nebancare în vederea finanţării capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente de către beneficiarii sprijinului cuplat pentru venit în sectorul zootehnic, campania 2023. APIA primește cereri de plată pentru intervenţiile aferente sectorului apicol 2023 din cadrul Planului Strategic PAC 2023-2027, finanţate din Fondul European de Garantare Agricolă şi de la bugetul de stat, acțiune ce va derula până la data de 4 august 2023, termen limită pentru solicitarea sprijinului financiar.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cardul de energie 2023. Schimbări importante pentru acești români

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: APIA

Ultimele articole