Forța Dreptei Argeș condamnă violențele de la protestul de miercuri, din fața Parlamentului

de | 11.05.2023 17:52 | Știri, Județean, Național, Pitești, Politic

Jandarmeria Capitalei a identificat şi amendat patru persoane care l-au agresat miercuri pe Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei, la protestul organizat de Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) la Palatul Parlamentului.

În urma agresiunilor incalificabile la adresa lui Ludovic Orban au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 3.000 de lei. Jandarmii au întocmit și un act de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârşirii faptei de tulburare a ordinii publice.

”Totuși, reacția Jandarmeriei vine după incidentul din fața Parlamentului, care putea fi ușor evitat dacă jandarmii i-ar fi permis accesul deputatului Ludovic Orban prin intrarea din dreptul Camerei Deputaților”, arată cei de la Forța Dreptei Argeș în informarea publicată pe pagina de Facebook.

Totodată, aceștia explică că este cunoscut faptul că Ludovic Orban folosește metroul și vine pe jos la Parlament. ”Ei bine, poarta dinspre parcul Izvor, pe unde se face de obicei accesul deputaților, a fost miercuri dimineață ȋnchisă şi păzită de un dispozitiv de jandarmi. Niciun parlamentar din Forţa Forța Dreptei nu a fost anunţat că nu se mai face intrarea pe la S1 sau S2, iar când Ludovic Orban a ajuns la poartă, a cerut să fie lăsat să intre. I s-a transmis că accesul nu se face pe acolo şi a fost ȋndrumat către poarta C1, intrarea de la Senat.

Pentru a ajunge acolo a trebuit să treacă printre sute de protestatari furioşi, manipulați și puși pe scandal. Doar câţiva jandarmi, care au intuit pericolul, au părăsit dispozitivul pentru a-l proteja pe Ludovic Orban. La un moment dat, cei din jurul său au devenit foarte agresivi, atât verbal, cât și fizic. Un singur parlamentar AUR, Antonio Andrusceac, care poate fi văzut şi pe filmări, a intervenit şi a făcut scut ȋn jurul lui Ludovic Orban”, potrivit sursei citate.

”Culmea, pentru că are multe prevederi imposibil de pus în practică și multe articole ambigue, Forța Dreptei nu a susținut PLX 145/2023 privind organizarea activității de prevenire a separării copilului de familie – adică una din legile pentru care cei de la AUR veniseră să protesteze.

Considerăm că dreptul de a protesta pașnic este unul fundamental într-o democrație, dar protestul de ieri nu a respectat legea, fiind neautorizat. Și nici pașnic nu a fost! Forța Dreptei Argeș condamnă violențele de la protestul de miercuri, din fața Parlamentului și manifestările huliganice la adresa unui lider politic care întotdeauna a fost aproape de oameni.

De asemenea, modul în care jandarmii au înțeles să aplice ordinele primite, nepermițându-i lui Ludovic Orban, deputat și fost prim-ministru, accesul în instituția în care își desfășoară activitatea, trimițându-l în mijlocul unui protest aflat în desfășurare, este discutabil și ridică multe semne de întrebare”, se mai arată în informarea publicată de Forța Dreptei Argeș.

Sursă foto: Forța Dreptei Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ludovic Orban: Nu mă pot abține să nu vă povestesc! Textul e un pic mai lung, dar merită să-l parcurgeți

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Forța Dreptei

Ultimele articole