Ludovic Orban: Nu mă pot abține să nu vă povestesc! Textul e un pic mai lung, dar merită să-l parcurgeți

de | 26.04.2023 15:51 | Știri, Național, Politic

Președintele partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, povestește astăzi, pe pagina acestuia de Facebook un episod despre cele întâmplate în cadrul unei ședințe în comisia pentru egalitate de șanse din Cameră. Acesta explică că ceea ce cei de la AUR ”prezintă ca live-uri sunt de fapt tot materiale prelucrate, cenzurate”. Aceste discuții au plecat de la un proiect de lege controversat privind activitatea de prevenire a separării copilului de familie.

Vă redăm postarea integral publicată de Ludovic Orban pe pagina acestuia de Facebook.

”Ieri, în timpul ședinței în plen a Camerei Deputaților, mă abordează George Simion să mă roage să vorbesc cu colegii mei din Forța Dreptei, Ionel Dancă și Gabriel Plăiașu, membri în comisia pentru egalitate de șanse, să participe la reuniunea comisiei de după plen pentru a putea asigura cvorumul de ședință, întrucât urma să se dezbată un proiect de lege controversat, privind activitatea de prevenire a separării copilului de familie (Plx 145). Îi răspund că, și fără să vorbesc cu ei, vor participa la ședință pentru că sunt deputați serioși. Totuși, le-am transmis colegilor că este posibil ca majoritatea parlamentară să boicoteze ședința de comisie și că este bine să fie prezenți pentru a permite desfășurarea ședinței.

După plen am participat la ședința comisiei petru drepturile omului, din care fac parte. La finalul ședinței am revenit la sala noastră de grup și l-am întrebat de domnul deputat Ionel Dancă ce s-a întâmplat la ședința comisiei pentru egalitate de șanse.

Mi-a povestit pe scurt cum a fost și poziția pe care a exprimat-o în cadrul reuniunii. Deoarece intervenția lui Ionel Dancă a fost cu un grad mare de interes, l-am întrebat dacă nu are vreo filmare de la dezbaterile din comisie ca să văd exact ce s-a petrecut. Pentru că ședințele comisiei nu sunt sunt înregistrate video de Cameră am decis să ne uităm pe live-ul făcut de cei de la AUR.

Intrăm pe live, găsim partea în care a intervenit domnul Dancă și, la un moment dat, după ce începusem să urmărim declarația lui, pur și simplu dispare din live. Am crezut că a intervenit o defecțiune tehnică, că din cauza semnalului slab din Casa poporului, s-a întrerupt. Am intrat din nou pe transmisia live și am constat că, pur și simplu, cei de la AUR au tăiat intervenția colegului meu. Transmisiile live de la diferite evenimente au un impact mare pe social media tocmai pentru că prezintă evenimentele așa cum sunt, veritabile, necenzurate, nedeformate, neprelucrate. Auriștii și-au făcut o adevărată specializare din aceste transmisii live. Când colo, ce să vezi, ceea ce ei prezintă ca live-uri sunt de fapt tot materiale prelucrate, cenzurate.

Și acum să vă spun ce i-a determinat de fapt pe cei de al AUR să taie imediat intervenția lui Ionel Dancă. Pentru că domnul Dancă le-a dat cu adevărul în cap. Un adevăr foarte deranjant pentru auriști, care au tăbărât ca posedații pe subiectul acestei legi, înspăimântând părinții creduli din România că statul vrea să le fure copiii și erijându-se în unicii salvatori ai unității familiilor. Acest adevăr șocant este acela că marii luptători auriști contra Plx 145 votaseră, la o ședință anterioară din data de 4 aprilie, ÎN UNANIMITATE PENTRU adoptarea acestui proiect de lege.

Precizez, ca să nu existe interpretări eronate, că sunt categoric împotriva aberației legislative promovate de Firea și că parlamentarii Forța Dreptei vor vota împotriva proiectului de lege.

PS: Fac dovada celor spuse cu secvența intervenției lui Ionel Dancă, iar la comentarii veți regăsi înregistrarea trunchiată a live-ului făcut de AUR.

PS2: Ce determinat pănă la urmă să fac această postare este că am aflat cu stupoare că Simion cheamă oamenii la miting fix pentru a protesta împotriva acestui proiect de lege și am simțit nevoia ca oamenii să cunoască adevărul despre cei care îi cheamă la miting”.

”Anunț important!

Situația în care societatea românească a fost adusă de către guvernarea trădătorilor conduși de Nicolae Ciucă, precum și ultimele acțiuni anti-naționale și anti-familie promovate de aceștia, ne obligă să luăm atitudine și în STRADĂ!

Astfel, în data de 6 MAI – ora 16.00,  toți membrii și simpatizanții AUR ne vom mobiliza pentru a organiza cel mai mare protest din ultimii ani din România în fața Palatului Parlamentului (Izvor). Filialele teritoriale sunt rugate să se organizeze pentru a putea asigura o participare cât mai solidă.

Totodată, o acțiune de protest vom organiza și în data de 3 MAI la Bruxelles, la Comisia Europeană, unde alături de românii din regiune vom manifesta pentru demnitatea și respectarea românilor de pretutindeni, în contextul în care este tot mai vizibil tratamentul discriminatoriu aplicat românilor și abordarea acestora precum a unor cetățeni de mâna două de către multe state membre ale U.E.”, aceasta este corespondența AUR cu membrii săi de ieri, arată cei de la Forța Dreptei în comunicatul primit.

Găsiți aici și imaginile publicate de Ludovic Orban pe pagina acestuia de Facebook.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

La Nucșoara au fost plantați 300 de puieți de brad. Forța Dreptei ajută la repopularea pădurilor

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Forța Dreptei

Ultimele articole