DEPUTATUL ADRIAN MIUȚESCU critică modul în care administrațiile locale au devenit feude: „S-a ajuns ca primăriile să fie lăsate moștenire, de la tată la fiică, de la tată la fiu!”

de | 22.04.2024 14:37 | Din ediția tipărită, Județean, Politic

Dacă în rundele de alegeri anterioare mai erau cazuri izolate în care candida la primărie fiul, fiica sau soția primarului în funcție, acum este deja un trend, lansarea candidaturilor pentru localele din iunie oferind multe exemple de acest gen.

Deputatul Adrian Miuțescu, vicepreședinte al partidului Forța Dreptei, a criticat acest aspect, arătând că în multe localități din județ primăriile sunt tratate ca niște bunuri de familie, care pot fi lăsate moștenire din tată în fiu și uneori chiar invers!

Adrian Miutescu

Deputatul Forța Dreptei spune că astfel de candidaturi sunt rușinoase și ar trebui taxate de electorat.

E ceva incredibil, s-a răsturnat morala politică în Argeș! Au ajuns primăriile să fie lăsate moștenire, de la tată la fiică, de la tată la fiu. La Rociu, își dă jos copilul și candidează tatăl din nou.

 

Un om care a fost patru mandate primar are o notorietate, și-a creat niște structuri. Evident că are prima șansă copilul lui sau ruda lui, dar, din perspectiva democrației și a curățeniei morale, este inadmisibil. Eu apreciez aceste mișcări ca o bătaie de joc la adresa electoratului argeșean. Sunt zeci de cazuri în județ, numai la primării avem Mihăești, Corbi, Poiana Lacului, Rociu, Mioveni.

 

Oamenii îi consideră o autoritate pe primari și le este teamă de ei. Eu am simțit asta, după ce am venit dintr-un partid mare, PNL, într-un partid mic, Forța Dreptei, care a luat-o de la zero. Este greu să construiești, într-un partid mic, să găsești oameni care să poată însemna ceva în politica locală” – a declarat deputatul Adrian Miuțescu.

 

Foto: ediția tipărită

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Emanuel Soare, candidatul Alianței Dreapta Unită la președinția Consiliului Județean Argeș: „Forța să fie cu voi!”

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/sofia-paul/" target="_self">Sofia Paul</a>

Articol scris de Sofia Paul

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență în presă pasionată de fotografie și călătorii.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole