Deputatul Adrian Miuțescu: Inițiativele legislative ale Forța Dreptei zac prin sertarele parlamentului, deși ar face mult bine economiei românești!

de | 20.05.2024 12:21 | Din ediția tipărită, Județean, Politic

Deputatul Adrian Miuțescu, vicepreședinte Forța Dreptei, a explicat că partidul său a încercat să stopeze toate derapajele pe care le-a avut actuala guvernare PSD-PNL, parlamentarii Forța Dreptei sesizând de fiecare dată Curtea Constituțională și inițiind o serie întreagă de moțiuni simple. Adrian Miuțescu a făcut referire la cel mai important proiect pus pe masa colegilor din Parlament, acesta fiind inițiat de către fostul ministru al Muncii în guvernul Orban, deputatul Violeta Alexandru, acum candidat la alegerile europarlamentare.

”Câteva dintre proiectele cu impact, la nivel parlamentar, avute de noi, parlamentarii Forța Dreptei, au fost:

▼ Reducerea accizei la carburanți, respinsă de actuala putere. Explozia prețurilor carburanților a alimentat însă inflația, cu efecte negative pentru întreaga economie.

▼Plafonarea reală a prețurilor energiei. La ora actuală, românii plătesc mai mult ca în alte țări din Europa, pentru că guvernul PSD-PNL a plafonat prețurile la un nivel ridicat. În România, energia este produsă de societățile de stat, deci au fost acoperite niște goluri din alte părți.

▼ Parlamentarii Forţa Dreptei au atacat la Curtea Constituţională legea PSD-PNL privind transporturile rutiere, invocând cinci încălcări ale prevederilor constituţionale. Inclusiv în Argeș au existat sincope, existând interesul să se prelungească la nesfârșit contractele unor firme de casă ale partidelor de guvernământ, fără a se organiza alte licitații.

▼ Programul „Kurzarbeit”, privind flexibilitatea orelor de muncă practicată în timp de criză economică, pandemie etc., de care a beneficiat și firma Dacia. Conform sistemului Kurzarbeit, dacă unei firmei i se reduce activitatea economică, poate să reducă programul angajaților, iar statul va acoperi 75% din diferența față de salariul inițial. Autoarea acestui proiect este deputatul Forța Dreptei, Violeta Alexandru, care este și candidat al Alianței Dreapta Unită la alegerile europarlamentare.

Sunt doar câteva proiecte din cele peste 80 de inițiative legislative ale Forța Dreptei, care zac prin sertarele parlamentului, dar care ar face mult bine economiei românești”- a declarat deputatul Adrian Miuțescu.

Material realizat de redacția Ancheta.

Sursă foto: ediția tipărită.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Deputatul Adrian Miuțescu: La mulți ani, Europa! La mulți ani, români!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Adrian Miuțescu | Dacia | Forța Dreptei | Parlament

Ultimele articole