anchetaonline.ro

Deputatul Aurel Bălășoiu: „Anunț important pentru fermieri!”

de | 03.05.2022 10:25 | Știri, Județean, Politic

Aurel BăLășoiu, deputat PSD de Argeș vine cu un anunț important pentru fermieri:

 

A apărut un nou Ordin ANSVSA important pentru fermieri, mai precis pentru crescătorii de oi și capre!

Astfel, crescătorii de oi și capre care sunt persoane fizice pot să solicite autorizarea punctelor de sacrificare a animalelor în ferme, precizează noul Ordin al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), publicat în Monitorul Oficial.

La articolul 5 din Norma sanitară veterinară privind procedura de autorizare sanitar-veterinară și pentru siguranța alimentelor a unităților care produc, procesează, depozitează, transportă și/sau distribuie produse de origine animală, aprobată prin Ordinul președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor nr. 57/2010, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 462 din 6 iulie 2010, cu modificările și completările ulterioare, după litera f) se introduce o nouă literă, litera f1), cu următorul cuprins:

f1) prin excepție de la prevederile lit. e) și f), în cazul punctelor de tăiere la nivelul fermelor de ovine și caprine care aparțin persoanelor fizice, documentația va cuprinde copia atestatului de producător și copia carnetului de comercializare a produselor din sectorul agricol în locul copiei certificatului unic de înregistrare și a copiei certificatului constatator,” precizează Ordinul ANSVSA”, transmite deputatul.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

Deputatul Nicolae Georgescu: Guvernul va construi o cale ferată de mare viteză

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANSVSA | Aurel Bălășoiu | PSD