Deputatul PSD Bogdan Trif a rămas fără permis după ce a fost depistat cu o alcoolemie de 0,05!

de | 06.02.2023 18:12 | Știri, Eveniment, Județean

Deputatul de Sibiu și președintele PSD Sibiu, Bogdan Trif a rămas fără permis de conducere pentru 90 de zile după ce a fost depistat a în traficul din București cu o alcoolemie de 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost prins în septembrie 2021, conform turnulsfatului.ro.

De atunci, Bogdan Trif a contestat amenda și suspendarea carnetului de conducere în instanță, iar instanța a venit cu o decizie la finalul anului 2022. Acesta trebuie să predea permisul de conducere, chiar dacă alcoolemia se află în marja de eroare a aparatului.

Trif a venit totuși, cu câteva argumente în apărarea sa. Acesta susține că că proba ar fi putut fi contaminată din cauza faptului că și-a dat pe mâini cu dezinfectant înainte de a sufla în fiolă și a refuzat să meargă la spital pentru a i se recolta probe biologice de teama unei posibile infecții cu noul coronavirus.

În data de 29.09.2021, am fost oprit în trafic pentru un control al poliției, care a avut ca tematică verificarea șoferilor cu aparatul etilotest. Valoarea depistată de aparat a fost de 0,05 (zero virgulă zero cinci!) mg/l alcool pur în aerul expirat (în marja de eroare a aparatului).

Conform datelor tehnice ale aparatului, fapt relevat și de avocatul meu în instanță, marja de eroare a acelui tip de aparat, conform specificațiilor tehnice depuse și la dosar, este tocmai…0,05. Fac precizarea, pentru cei care nu au fost opriți în trafic, că atunci când sufli în aparatul etilotest primești un suport din plastic de unică folosință, care se aplică pe aparat și prin care se suflă în etilotest, pentru a respecta normele de igienă. Acel suport mi-a fost înmânat de către polițist, ambalat în folie, iar persoana respectivă nu avea mănuși de protecție. Din această cauză am dezinfectat cu spray dezinfectant punga respectivă, iar după aceea mi-am dezinfectat și mâinile cu gel atunci când am atașat de aparat suportul prin care se suflă. Nu mi-am dat seama că acest lucru ar putea influența, într-o mică măsură, rezultatul testului. Singura explicație pentru valoarea evidențiată de etilotest este folosirea dezinfectantului deoarece nu consumasem alcool.

După rezultat, având în vedere valoarea mică ce echivala doar cu o contravenție, polițistul mi-a recomandat să merg la spital, pentru prelevarea unei probe de sânge.

Fac precizarea că am decis să nu merg la spital pentru prelevarea celei de-a doua probe pentru a-mi proteja părinții de riscul infectării. Atunci, în plină pandemie, exista acea fobie de spitale și de Covid, iar Bucureștiul era dat ca exemplu negativ pe țară, cu număr record de decese din cauza Covid. Nu doar că trebuia să merg la spital, ci trebuia să mi se ia și sânge, deci expunerea era mult mai mare. Acasă, îmi vizitam periodic părinții vârstnici, persoane cu multiple probleme de sănătate și vulnerabile în fața unui asemenea virus. Am ales să nu-mi expun familia și nici pe mine riscului de a contacta Covid. În plus, acea valoarea indicată de etilotest reprezenta, în transpunerea legii, o contravenție”, susține Bogdan Trif, potrivit sursei citate.

Deputatul susține că a predat permisul de conducere.

 

Sursa Foto G4Media.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

(video) Accident cu 4 autovehicule, printre care și un microbuz! Șofer extras din mașină de pompieri

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: