anchetaonline.ro

Deputatul Daniel Constantin: „Crearea Agenției Române pentru Investiții și Comerț Exterior este o inițiativă îndelung așteptată de mediul de afaceri”

de | 31.10.2022 10:10 | Știri, Județean, Politic

Executivul a adoptat recent ordonanţa de urgenţă privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Române pentru Investiţii şi Comerţ Exterior. Agenţia va avea personalitate juridică şi se constituie prin reorganizarea Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului, prin divizare parţială, prin preluarea activităţilor, a posturilor şi a personalului Direcţiei Investiţii Străine şi Departamentului Comerţ Exterior, cu excepţia Direcţiei Politici Comerciale.

Noua structură va răspunde de aplicarea politicii guvernului pentru atragerea investiţiilor străine directe şi de portofoliu în România, promovarea comerţului exterior, inclusiv a serviciilor româneşti, exclusiv domeniul turismului, precum şi de urmărirea investiţiilor româneşti în străinătate.

Scopul Agenţiei este acela de a asigura creşterea sustenabilă a economiei româneşti, bazată pe infuzia de capital în domenii considerate strategice, dar mai ales creşterea relevanţei politice şi economice a României la nivel regional şi european.

Conducerea agenţiei este asigurată de un preşedinte, cu rang de secretar de stat, ajutat de un vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat şi de un secretar general, înalt funcţionar public.

 

Crearea Agenției Române pentru Investiții și Comerț Exterior este o inițiativă liberală, fiind o decizie îndelung așteptată de mediul de afaceri. Agenția va asigura comunicarea administrației centrale cu agenții economici, va facilita intrarea investițiilor străine (directe și de portofoliu) în România, va sprijini investițiile românești în străinătate și va promova exporturile companiilor din România.

 

Prin înființarea acestei agenții, guvernul își propune asigurarea unei creșteri economice sustenabile, bazate pe infuzia de capital și pe creșterea relevanței economiei României la nivel regional și european.”, a declarat deputatul liberal Daniel Constantin.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

Deputatul Daniel Constantin trage un semnal de alarmă: „În 7 ani s-a realizat doar 25% din programul de reabilitare a sistemului de irigații!”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Daniel Constantin