Deputatul Forța Dreptei, Adrian Miuțescu „M-au sunat foarte mulți primari și mi-au mulțumit!”

de | 02.08.2022 08:11 | Știri, Județean, Politic

Se pregătește începerea unei noi sesiuni parlamentare, iar deputatul Forța Dreptei, Adrian Miuțescu, a pregătit, alături de colegii săi din partidul lui Ludovic Orban, trei proiecte cu care va deschide această toamnă. Acestea vizează legile justiției, legile educației și legile siguranței naționale.

În sesiunea trecută, parlamentarii Forța Dreptei au depus 23 de proiecte care se află în diferite stadii, pe parcursul procedural, sau chiar au fost respinse. Deputatul argeșean Adrian Miuțescu a considerat că șapte dintre acestea sunt cele mai importante, însă, din păcate, unele s-au lovit de opoziția colegilor din partidele de la putere, deși aduceau beneficii pentru întreaga societate și pentru mediul economic.

Proiecte pentru reducerea prețului la energie și la carburanți respinse de Senat

Încă de la începutul anului, Forța Dreptei a venit cu o propunere pentru reducerea facturilor la energie electrică și gaze naturale, însă a fost respinsă de Senat și se află în dezbaterea comisiilor la Camera Deputaților. Principalele prevederi ale proiectului presupuneau reducerea TVA la 5% pentru energie, eliminarea certificatelor verzi și a bonusului de cogenerare, precum și a accizei, ceea ce ar fi dus la reducerea la jumătate a facturilor. O altă propunere viza reducerea TVA și a accizelor la carburanți, care a avut aceeași soartă ca și primul proiect, deși inițiatorii au arătat că măsura ar fi generat o reducere substanțială a preţului carburanţilor și ar fi stopat creșterea inflației.

Un al proiect prezentat de către deputatul Adrian Miuțescu prevede abrogarea pensiilor parlamentarilor, de care acum beneficiază circa 400 de persoane, proiect care urmează să intre în dezbaterea comisiilor la Senat. Tot la capitolul pensii, parlamentarii Forța Dreptei au solicitat valorificarea tuturor sporurilor și a veniturilor brute la stabilirea pensiei, proiect adoptat de Senat.

Pentru mediul economic, o măsură cerută și de către cel mai mare angajator din Argeș, Uzina Dacia, Kurzarbeit se află în dezbatere la Camera Deputaților. „Proiectul de lege pentru continuarea programului Kurzarbeit, aplicat de către guvernul Orban în timpul pandemiei, propune aplicarea unor măsuri de sprijin pentru angajatori și salariați în situații de dificultate economică temporară, altele decât cele din perioada stării de urgență/asediu/alertă. Când am fost în vizită la Dacia, alături de alți parlamentari, la inițiativa mea, conducerea Uzinei ne-a solicitat eliminarea unu criteriu, respectiv valoarea cifrei de afaceri, deoarece nu se mai încadra, ceea ce s-a și întâmplat.”, a explicat deputatul Adrian Miuțescu.

Scutirea primăriilor de plata taxelor pentru proiecte publice

La inițiativa parlamentarilor Forței Dreptei, a fost promovat un proiect care prevede scutirea unităților administrativ-teritoriale de la plata unor taxe necesare pentru realizarea proiectelor de interes public local. „M-au sunat foarte mulți primari ca să îmi mulțumească și să îmi ceară să îl aprobăm mai repede, că li se termină mandatul și nu mai apucă să beneficieze de el. Ar însemna și o economie importantă pentru bugete mai ales în această perioadă când multe primării, inclusiv din Argeș, sunt în pragul falimentului. Nu mai au bani de salarii sau utilități și nu știu ce economii să mai facă, renunțând la utilități, precum iluminatul public.”, a declarat Adrian Miuțescu, adăugând că prin intermediul acestor norme s-ar ușura și procesul de avizare și s-ar pune mai repede în practică obiectivele locale din fonduri naționale sau europene. Proiectul se află în dezbaterea comisiilor la Senat.

În luna mai, la inițiativa senatorului Ion Iordache, parlamentarii Forța Dreptei au depus la Senat un proiect de lege privind scutirea unităților administrativ-teritoriale de la plata unor taxe și tarife pentru proiecte de interes public, cu o valoare de peste 100.000 lei. Legea ar scuti primăriile de cheltuieli importante și ar accelera punerea în practică a proiectelor de infrastructură de care au nevoie comunitățile locale.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Adrian Miuțescu | Forța Dreptei

Ultimele articole