S-a deschis campania de informare a tinerilor din sistemul de protecție specială și a mamelor minore

de | 28.09.2023 17:35 | Județean, Administrație

Astăzi, a avut loc deschiderea campaniei de informare a tinerilor din sistemul de protecție specială și a mamelor minore asupra drepturilor și opțiunilor pe care le au la împlinirea vârstei de 18 ani, precum și informarea asupra riscurilor consumului de droguri.

Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Argeș, Adrian Dumitru Bughiu, a participat, la deschiderea evenimentului. Potrivit celor de la CJ Argeș, campania, realizată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Argeş cu sprijinul CJ Argeș este parte din campania națională inițiată de către Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, prin Autoritatea Națională pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adopție. De altfel, la dezbateri, alături de numeroși beneficiari, au fost prezenți și Sandra Niță-Munteanu, reprezentantul Autorității, subprefectul Ciprian Neculăescu, parlamentari de Argeș, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Argeș, AJOFM Argeș, AJPIS Argeș, ai Asociației Oamenilor de Afaceri din Argeș, Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş, Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș, BCCO Argeș, Agenția Națională Antidrog și, desigur, Consiliul Județean al Elevilor Argeș.

”Asistăm la momente destul de complicate”

”În ceea ce privește protecția socială, cred am remarcat toții interesul atât al Executivului, cât și al Legislativului pentru subiecte de genul acesta și iată că s-au luat măsuri importante în ultima vreme și probabil direcția aceasta va fi și pe viitor.

În ceea ce privește consumul de stupefiante, cred că asistăm la momente destul de complicate. De ce s-a ajuns aici, îmi este greu să răspund eu. Probabil o vor face specialiștii, dar e clar că devine un flagel asupra căruia trebuie să ne aplecăm mult mai atent cu toții,  fie că suntem părinți, fie că suntem din zona de învățământ, pentru că încă lucrurile pot fi controlate. E clar, repet, este un flagel care trebuie tratat cu maximă seriozitate și printr-o implicare susținută a tuturor factorilor prezenți și în această sală și cred eu că putem obține rezultate mult mai bune”, a precizat Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș, potrivit sursei citate.

Sursă foto: CJ Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Sâmbătă, 30 septembrie. ”Promenada Inimilor”, în Parcul ”Lunca Argeșului”!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CJ Arges

Ultimele articole