anchetaonline.ro

A devenit cel mai modern din sudul României. Spitalul de Pediatrie din Pitești, modernizat și dotat cu fonduri europene

de | 01.04.2024 21:13 | Județean, Politic

 • Ion Mînzînă: Investițiile pe care le facem în sănătate sunt cele mai mari din ultimii 30 de ani în Argeș!
 • Simona Bucura-Oprescu: Sănătatea argeșenilor și a copiilor noștri este o prioritate!

Sursă foto: Facebook PSD ARgeș.

Astăzi a avut loc inaugurarea Ambulatoriului și a Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul de Pediatrie din Pitești, modernizate și dotate cu fonduri europene prin două proiecte derulate de Consiliul Județean Argeș.

Sursă foto: Facebook PSD ARgeș.

Au fost prezenți alături de conducerea spitalului la acest moment important Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), subsecretar de stat, Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș, primarul municipiului Pitești Cristian Gentea, senatorul Cristina Mariana Stocheci, medic de profesie, Liviu Mușat, directorul Agenției de Dezvoltare Sud Muntenia, vicepreședinții CJ Argeș Adrian Dumitru Bughiu și Marius Nicolaescu, precum și angajați ai spitalului.

Cele mai mari investiții din ultimii 30 de ani din sistemul de sănătate din Argeș

Sursă foto: Facebook PSD ARgeș.

”Este o bucurie când intri în această clădire și vezi ce s-a putut realiza. Acest lucru a putut fi făcut printr-o muncă de echipă, o muncă de echipă formată din specialiștii Consiliului Județean Argeș și specialiștii Spitalului de Pediatrie și, bineînțeles, cu sprijinul Primăriei Municipiului Pitești. Au fost foarte mulți oameni care au lucrat la aceste proiecte, începând cu specialiștii de la Consiliul Județean și de la Spitalul de Pediatrie și până la constructorul care a realizat lucrările într-o perioadă scurtă de timp. Tuturor aș dori să le mulțumesc! Și în egală măsură să vă asigur că astfel de momente vor mai urma, căci investițiile pe care le-am derulat și le avem în derulare în sistemul de sănătate sunt cele mai mari din ultimii 30 de ani în Argeș!”, a declarat Ion Mînzînă, potrivit informării PSD Argeș.

”Sănătatea argeșenilor și a copiilor noștri este o prioritate”

Sursă foto: Facebook PSD ARgeș.

”Este un moment important pentru Argeș care coincide în mod fericit cu împlinirea a 40 de ani de când avem Spital de Pediatrie în Pitești. Fiecare dintre noi am fost în acest spital fie ca părinți, fie când eram copii. Este îmbucurător să vedem schimbări în bine ale spitalului, schimbări în bine care țin de oameni dedicați. Astfel de investiții sunt importante și pentru că în acest fel putem atrage și păstra aici medici tineri și bine pregătiți. Acest lucru este posibil datorită investițiilor și dotărilor pe care administrația publică județeană le pune la dispoziția celor care profesează actul medical. Sănătatea argeșenilor și a copiilor noștri este o prioritate. Consider că nicio sumă nu este suficient de mare pentru a fi investită în sănătatea argeșenilor. Le mulțumesc tuturor celor care au implementat aceste proiecte datorită cărora fiecare dintre noi ne aducem copiii cu mai multă încredere la Spitalul de Pediatrie din Pitești.”, a precizat Simona Bucura-Oprescu, potrivit sursei citate.

”Vreau să vă felicit pentru aceste investiții”

Sursă foto: Facebook PSD ARgeș.

”Ca unul care a lucrat toată viața în domeniul medicinei de urgență, vreau să vă spun că ceea ce ați realizat aici, la Pitești, este cu adevărat deosebit! Vreau să vă felicit pentru aceste investiții. Am multe amintiri aici, în Argeș, căci aici, la Pitești, am făcut primul meu an pregătitor ca student. Conducerea Consiliului Județean, managerul și directorul medical – ambii medici de urgență – și-au făcut treaba bine și se vede clar că lucrurile progresează. Avem nevoie de spitale moderne, avem nevoie de spitale sigure. Mulțumesc pentru ce ați făcut la Pitești!”, a declarat Raed Arafat, potrivit informării primite.

Exemplu de bună practică

“Este o încântare să vezi un asemenea proiect. Dați-mi voie să-l felicit pe domnul președinte Ion Mînzînă, toată echipa de la Consiliul Județean și Spitalul de Pediatrie. Este un proiect care cu siguranță va intra în toate cataloagele noastre ca exemplu de bună practică. Nu pot să nu apreciez aplecarea conducerii Consiliului Județean Argeș față de sănătatea argeșenilor și, în mod special, a micilor pacienți”, a precizat Liviu Mușat, director general ADR Sud – Muntenia, potrivit comunicatului primit de la CJ Argeș.

Proiectul implementat de Consiliul Județean Argeș a contribuit la modernizarea, extinderea și dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului de Pediatrie, în vederea realizării unui sistem de sănătate modern și eficient. Spitalul de Pediatrie Pitești este unul dintre puținele spitale din țară care are acum un bazin hidrokinetoterapie interior, în suprafață de 207 mp. De altfel, tot compartimentul de recuperare al spitalului a fost modernizat și dotat cu aparatură medicală. A fost amenajat și un cabinet Nirvana pentru pacienții cu tulburări senzoriale.

Procesul de extindere, modernizare și dotare a avut în vedere următoarele obiective:

 • Reabilitarea, modernizarea și dotarea cabinetelor de consultație, camerelor pentru pansamente și tratamente curente, spațiilor de așteptare aferente cabinetelor, Centrului de Sănătate Mintală;
 • Extinderea, modernizarea și dotarea Laboratorului Medical de Recuperare, Medicină-Fizică și Balneologie (baza de tratament);
 • Extinderea, modernizarea și dotarea Laboratorului Medical de Recuperare, Medicină-Fizică și Balneologie (baza de tratament);
 • Extinderea, modernizarea și dotarea Laboratorului Medical de Recuperare, Medicină-Fizică și Balneologie (baza de tratament);
 • Dotarea cu echipamente dermatologie, echipamente explorări funcționale, echipamente IT, echipamente stomatologie, unit ORL, bazin hidrokinetoterapie, echipamente recuperare, echipamente kinetoterapie, echipamente fizioterapie, lampă scialitică, mobilier.

Contractul de proiectare și execuție lucrări a fost încheiat cu ASOCIEREA dintre societatea RO CONSTRUCT CENTER SRL (lider de asociere) și societatea VECTRUM SOLUTION SRL (Asociat 1) și societatea MODVEST CONSTRUCT 2000 SRL (Asociat 2).

Valoarea totală a proiectului a fost 16.880.962,72 lei. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat pe 07.12.2022.

La Compartimentul Primiri Urgențe au fost realizate următoarele:

 • amenajare vestiare pentru personalul medical dotate cu grup sanitar și duș;
 • instalarea unui sistem performant de ventilare (recirculare/filtrare aer proaspăt), climatizare atât pentru zona extinderii propuse cât și pentru zona de primiri urgențe existente ;
 • amenajarea unui “Spațiu destinat învățământului și întâlnirilor colective“ dotat corespunzător;
 • instalarea un sistem de apelare pentru personalul medical ;
 • amenajarea unui spațiu de depozitare a medicamentelor și a materialelor sanitare.

DOTĂRI REALIZATE

Dotări echipamente:

 • Simulator complex avansat de tip pediatric, portabil, copil vârstă 5 ani;
 • Simulator complex avansat de tip pediatric, portabil, copil nou născut, corp întreg;
 • Lampă scialitică;
 • Spirometru;
 • Multifuncţională laser color;
 • Videoproiector cu ecran de proiecţie.

Lucrările de execuție au fost realizate de S.C. DELTA TERMO CONSTRUCT 1999 S.R.L.

Valoarea totală a proiectului a fost de 4.117.457,30 lei. Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis pe 02.05.2022.

Sursă foto: Facebook PSD ARgeș. Sursă foto: Facebook PSD ARgeș. Sursă foto: Facebook PSD ARgeș. Sursă foto: Facebook PSD ARgeș. Sursă foto: Facebook PSD ARgeș.

Spitalul de Pediatrie din Pitești are statut de spital regional pentru mai multe județe din sudul țării. Numai la Unitetea de Primiri Urgențe se prezintă anual peste 25.000.000 de copii. Lucrările de extindere și modernizare realizate cu bani europeni au însumat peste 20.000.000 de lei, o contribuție însemnată sub formă de cofinanțare având și Consiliul Județean.

Sursă foto: Facebook PSD Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(VIDEO)Pediatria are bazin de înot pentru recuperare!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare: