Spectacolul caritabil ”Zâmbet în Autism”. Cristian Gentea: ”Sunt optimist și îmi declar susținerea ca părinte, cetățean și edil!”

de | 01.04.2024 21:46 | Pitești, Administrație

Astăzi, de la ora 18:00, la Filarmonica Pitești a fost deschis evenimentul caritabil dedicat tuturor persoanelor cu autism și tulburări de spectru autist din Argeș și nu numai. Evenimentul a cuprins atât o amplă licitație cu peste 40 de obiecte donate de meșteri populari, artiști, designeri, avocați, politicieni, oameni de afaceri, din partea Clubului FC Argeș, cât și un spectacol grandios de muzică populară și ușoară, susținut de artiști celebri.

Evenimentul organizat cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului a avut ca scop strângerea de fonduri pentru continuarea proiectului „Ore de terapie gratuite” acordate copiilor și tinerilor cu nevoi speciale din cadrul APCA Argeș. Asociația Părinților Copiilor cu Autism Argeș va organiza și mâine, chiar de Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, un amplu Marș de solidaritate în centrul Municipiului Pitești.

”Suntem împreună deoarece unii dintre copiii noștri au nevoie de noi: să le dăm atenție, să-i înțelegem, să-i ajutăm și să-i respectăm.

Unu din 51 de copii este încadrat în categoria persoanelor neurodiverse, în România!

Peste 150 de asociații și organizații trag un semnal de alarmă: statul român nu acoperă costurile terapiilor pentru acești copii!

Sigur că sunt foarte importante campaniile de conștientizare a autismului, donațiile și suportul societății civile, însă este nevoie de mai mult: politici de sănătate și finanțare prin programe naționale!

Factorii decizionali trebuie mobilizați!

Sunt optimist și îmi declar susținerea ca părinte, cetățean și edil!

Donația mea, în cadrul campaniei publice din 1 aprilie 2024, este un stilou personalizat, un simbol al seriozității și determinării mele de a mă implica în schimbarea necesară evoluției permanente, pentru că fiecare zi este o promisiune pentru un viitor mai bun!

Transmit un cald mesaj de respect pentru părinții copiilor cu autism, pentru specialiștii și susținătorii activi care fac eforturi extraordinare pentru recuperarea și integrarea copiilor în grădinițe și școli publice!”, a fost mesajul transmis de primarul Cristian Gentea pe pagina de Facebook.

Sursă foto: Facebook Cristian Gentea.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

A devenit cel mai modern din sudul României. Spitalul de Pediatrie din Pitești, modernizat și dotat cu fonduri europene

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cristian Gentea