Diana Lupaș: Femeia de azi este, fără doar și poate, rezultatul a sute de ani de muncă și efort pentru autoperfecționare!

de | 08.03.2023 08:30 | Lifestyle, Din ediția tipărită

Acum 6 ani, devenea cel mai tânăr manager al unei instituții importante care gestionează fondurile europene atât de necesare dezvoltării mediului rural românesc – Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Argeș. Diana Lupaș este acel tip de manager care a reușit să creeze un climat performant în jurul său și care a inoculat și colegilor săi entuziasm și dedicare în îndeplinirea obiectivelor asumate de instituție. Licențiată în Științe Politice și în Drept, Diana Lupaș este implicată și în zona administrativă, ca și consilier județean, funcție publică pe care o deține din anul 2016. Parcursul său profesional dovedește că și o tânără femeie poate avea o carieră de succes, într-un mediu unde predomină managerii bărbați, ceea ce poate servi drept exemplu pentru orice reprezentantă a sexului frumos.

În leadership, femeile au stilul lor, diferit de al bărbaților, fiind – spre deosebire de aceștia – mult mai atente la emoții, explică Diana Lupaș.

”Se disting clar de stilul masculin prin modul de comunicare, pentru că au puterea să comunice mai bine decât bărbaţii şi sunt mai consecvente. Pe de altă parte, empatizează mai bine şi ascultă părerea tuturor membrilor echipei, iar coeziunea grupului întotdeauna duce la rezultate foarte bune.

De asemenea, sunt mai organizate – este şi o caracteristică nativă. Rareori poţi întâlni, în echipe conduse de femei, sincope în comunicare şi persoane care nu ştiu cu exactitate ce au de făcut. Femeile ştiu foarte bine să delege activităţi, să nu lase nimic la voia întâmplării, să organizeze şi să evalueze situaţiile până la ultimul detaliu, astfel încât lucrurile să se desfăşoare ca la carte şi să nu apară probleme neprevăzute pe care să nu le poată gestiona cu uşurinţă. Şi nu în ultimul rând, să nu uităm de capacitatea intuitivă mult mai profundă decât cea a bărbaţilor.”, este de părere directorul OJFIR Argeș, Diana Lupaș.

Diana Lupas3 - Diana Lupaș: Femeia de azi este, fără doar și poate, rezultatul a sute de ani de muncă și efort pentru autoperfecționare!

O femeie de succes trebuie să își însușească următoarele calități, ne mai spune domnia sa: pregătire temeinică, capacitate de înțelegere a informațiilor specifice, corectitudine, responsabilitate și asumare.

În ceea ce privește împlinirea, reprezentantele sexului frumos au nevoie, explică  Diana Lupaș, de mai mulți piloni de susținere: ”Nu cred că succesul profesional este suficient pentru a te simți împlinită. Mai degrabă ar echivala cu o mamă bună, o soție înțelegătoare și o fiică așa cum și-ar dori orice părinte.

Consider că putem vorbi cu adevărat de împlinirea unei femei atunci când reușește să împletească toate aspectele vieții ei într-o manieră specială, astfel încât acestea să se completeze între ele.

Pe de altă parte, nu cred că există neapărat un tipar. Șansele sunt egale, dar depinde de cum simte fiecare femeie și de ce anume o împlinește ca om.”, mai adaugă Diana Lupaș.

Cât despre egalitatea de gen, aceasta consideră că societatea românească mai are mult de lucru la acest capitol.

”Rolul femeii a fost și este unul extrem de important, iar în prezent contribuția doamnelor în societate s-a intensificat vizibil. De asemenea, statutul juridic al femeilor, fără îndoială, s-a îmbunătățit, dar, în schimb, din păcate, egalitatea este departe de a fi o realitate. Chiar dacă femeile au aceleași drepturi ca și bărbații, ele nu au întotdeauna acces egal la oportunitățile oferite bărbaților. Femeia de azi este, fără doar și poate, rezultatul a sute de ani de muncă și efort pentru autoperfecționare.”

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cristina Stocheci: Tinerele trebuie încurajate să își dezvolte aptitudinile de lider și să își exprime opiniile

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Diana Lupaș