Veste uriașă pentru beneficiarii voucherelor sociale! Guvernul va acorda mai multor români aceste carduri, lista urmând să fie mărită și mai multe persoane să primească cei 250 de lei, distribuiți la 2 luni.
Ultima tranșă din anul 2022 a fost livrată în urmă cu câteva zile, mai devreme decât în mod nornal, pentru a ajuta oamenii să cumpere produsele necesare pentru masa de Crăciun.
Din 2023, vouchere vor fi distribuite mai multor români, potrivit ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, care a transmis că de la începutul anului viitor, plafonul beneficiarilor va crește de la 1.500 de lei la 1.700 de lei.
De la anul, avem plafoanele mărite pentru beneficiarii de vouchere pentru alimente. După cum deja se cunoaște, ordonanța a fost modificată și publicată în Monitorul Oficial”, a declarat Marcel Boloș.
Ce pot cumpăra oamenii cu voucherele sociale
Beneficiarii voucherelor sociale pot cumpăra alimente ori mese calde. Oamenii trebuie să știe că dacă vor folosi cardurile în alt scop, acestea vor fi blocate, iar beneficiarii vor fi sancționați.
Voucherele pentru alimente în continuare vor fi acordată o dată la două luni, sunt cei 250 de lei cu care alimentăm cardurile și în cele 27.000 de magazine pe care le avem în rețea se pot face cumpărături pentru tot ceea ce înseamnă produse alimentare și ceea ce în mod obișnuit au cumpărat și până acum”, a adăugat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.
Cine beneficiază de acest ajutor financiar:
– pensionarii ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
– persoanele fără adăpost.
Foto Info Financiar
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
Știai că poți să faci asta pe Netflix? Funcția pe care nu o cunosc mulți dintre utilizatori